Predsjedništvo hrvatskog SDP-a za isključenje Linića

Nadzor rada tajne službe, koji je naložio predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, pokazao je da Linić nije bio predmet obrade tajne službe
65 pregleda 0 komentar(a)
Slavko Linić, Foto: BETAPHOTO/HINA
Slavko Linić, Foto: BETAPHOTO/HINA
Ažurirano: 05.06.2014. 07:49h

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Hrvatske je na sjednici u srijedu poslijepodne odlučilo o isključenju bivšeg ministra financija i jednog od stranačkih veterana Slavka Linića iz stranke. Odluku mora potvrditi Glavni odbor stranke koji se sastaje u subotu, javio je danas Radio Slobodna Evropa.

Linić je sankcioniran zbog toga što je javno prozvao premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića za nepotizam, klijentelizam i zloupotrebu medija i represivnog aparata protiv njega i njegove porodice.

O Linićevim tvrdnjama raspravljat će parlamentarni Odbor za unutrašnju politiku i nacionalnu sigurnost, a već danas bi članovi Odbora trebalo da razgovaraju sa Linićem. Nadzor rada tajne službe SOA, koji je naložio predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, pokazao je da Linić nije bio predmet obrade tajne službe.

Odluka Predsjedništva SDP-a nije donesena jednoglasno. Četiri člana Predsjedništva iz dvije najsnažnije organizacija hrvatskih socijaldemokrata - Zagreba i Rijeke – glasali su protiv isključenja Linića, a jedan od njih – potpredsjednik stranke i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina najavio je juče i svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a.

Predsjedništvo SDP-a nije raspravljalo o rezultatima izbora za Evropski parlament, na kojima je SDP kao stranka doživio katastrofalan poraz – od 5 poslanika na euroizborima 2013, sada su dobili svega dva.

Bonus video: