Vučić: MUP-u prijavljeno 38 nestalih u poplavama

"Ime i prezime svakog utopljenika biće dostupno javnosti kao i ime i prezime svakog preminulog lica, onog ko je preminuo od infarakta, druge bolest..."
0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.05.2014. 13:15h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) trenutno 38 prijava nestalih u poplavama.

Vučić je novinarima u Sremskoj Mitrovici, gdje je obišao nasipe, rekao da se broj prijava nestalih u MUP-u sveo na 38 i da ne zna odakle potiču dezinformacije o više od 500 nestalih, odnosno žrtava poplava.

"Ime i prezime svakog utopljenika biće dostupno javnosti kao i ime i prezime svakog preminulog lica, onog ko je preminuo od infarakta, druge bolest...", naveo je predsednik Vlade i dodao da ga je lično sramota što su neki priželjkivali da bude što "je moguće veći broj mrtvih".

"Ko je rekao da ima 500 mrtvih?", zapitao je Vučić i dodao da su na sličan način na društvenim mrežama plasirane dezinformacije o nekakvim "visokim pećima" u Lazarevcu, koje, inače, ne postoje, prenosi Tanjug.

On je rekao da će sjutra članovi vlade odgovarati na sva pitanja u vezi sa poplavama, kada će i biti saopšteni podaci šta je preduzeto i urađeno.

Upitan o odgovornosti ministara, Vučić je rekao da za njega princip odgovornosti stoji iznad svega i da će se, kako je to i ranije bilo najavljivano, na svakih šest mjeseci razmatrati rad ministara.

Bonus video: