Sramotna promocija: Kristijan Golubović otvara izložbe, daje savjete...

Od kako je na slobodi Golubović se često pojavljuje u javnosti, negirajući optužbe za dilovanje droge
213 pregleda 58 komentar(a)
Kristijan Golubović, Foto: Screenshot (YouTube)
Kristijan Golubović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 24.04.2014. 11:04h

Višestruko osuđivani kriminalac Kristijan Golubović redovan je gost na srpskim televizijama koje imaju nacionalnu frekvenciju, koje mu daju priliku da priča o svojim krivičnim djelima, komentariše političku situaciju...

Golubović, koji je skoro dvije decenije proveo u zatvorima, se tako pojavljuje kao specijalni gost žurki, daje savjete policij, otvara izložbe, predstavlja se kao umjetnik.

Čovjek koji je u decembru prošle godine pušten iz pritvora u kome je proveo četiri godine, a već u januaru osuđen na 12 godina robije zbog dilovanja droge, postao je prava estradna zvijezda, gostujući na televizijama kao što su Prva, Pink...

Od kako je na slobodi Golubović se često pojavljuje u javnosti, negirajući optužbe za dilovanje droge i prikazujući se kao svestrana ličnost sa darom za umjetnost.

Povodom medijske promocije Golubovića oglasilo se i Nezavisno udruženje novinara Srbije.

U saopštenju NUNS-a mediji i javnost upozoravaju se na učestale programske sadržaje u kojima se propagiraju pojedinci koji iza sebe imaju bogat kriminalni dosije.

NUNS posebno brine kontekst u kojem se osobe, poput Kristijana Golubovića, predstavljaju najširoj publici.

U saopštenju se navodi da mediji, prećutkujući ili olako prelazeći preko činjenica da se radi o osobi koja za sobom ima više teških krivičnih djela i koja je skoro pola života provela u zatvoru, ne samo da dovode u zabludu građane Srbije, već šalju veoma opasne poruke, prije svega, mlađim generacijama.

Izostanak ovakvih informacija, sasvim sigurno, podgrijava nasilje i stvara lažnu sliku o posljedicama bavljenja kriminalom, navodi se u saopštenju NUNS-a.

Bonus video: