Spor Josipovića i Milanovića: Ko mora da govori istinu

"Mislim da sam bio vrlo jasan. Čak i ja sam u stanju biti vrlo jasan. Naš posao nije isti, ja sam prokletnik koji mora govoriti istinu"
1 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2014. 15:29h

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović i predsjednik Vlade Zoran Milanović ušli su u spor zbog premijerove izjave da nikada neće biti predsjednik države, jer se na toj funkciji ne mora govoriti istina.

"Nisam predsjednik i nikada neću biti predsjednik Hrvatske iz niza razloga, a jedan od njih je taj što vam moram govoriti istinu. Predsjednik ne smije lagati, ali ne mora reći svu istinu, i dobro da je tako. Zato moj posao nije da budem popularan i voljen, nego da se otreznimo i shvatimo šta je istina", rekao je u utorak Milanović tokom posjete Zagorju.

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović uzvratio je danas na premijerove tvrdnje. "Vi znate da sam ja zagovornik etike prema kojoj svaka javna osoba, a i privatna, mora govoriti istinu i mora predano služiti ljudima koji su je izabrali", odgovorio je Josipović na pitanje novinara da prokomentariše Milanovićevu izjavu.

Novinari su potom danas i premijera pitali za komentaa. "Mislim da sam bio vrlo jasan. Čak i ja sam u stanju biti vrlo jasan. Naš posao nije isti, ja sam prokletnik koji mora govoriti istinu", odgovorio je Milanović.

Ivo Josipović i Zoran Milanović su iz iste stranke, vladajuće Socijaldemokratske partije. Prema svim istraživanjima javnog mnenja, Josipović je posljednjih godina uvjerljivo najpopularniji političar u zemlji, dok Milanović, prema istraživanju agencije Promocija plus, IZ MARTA drži drugo mjesto na listi najnegativnijih političara, iza lidera opozicione Hrvatske demokratske zajednice, Tomislava Karamarka.

Galerija

Bonus video: