Beograd: Bojović ispitan zbog napada vuka, djevojčica stabilno

Bojović odbacuje navode da se vuk otrgao sa povoca i tako napao djevojčicu...
112 pregleda 2 komentar(a)
zoo vrt, Beograd, Foto: Screenshot (YouTube)
zoo vrt, Beograd, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 21.04.2014. 11:10h

Direktor Beogradskog zoološkog vrta Vuk Bojović saslušan je danas u policiji povodom povrede djevojčice koju je u Zoološkom vrtu u Beogradu napao vuk, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjh poslova.

Bojović je ranije danas rekao da je volonterka juče vuka držala na povocu i odvela u Bebi zoo vrt odbacujući navode da se vuk otrgao sa povoca i tako napao djevojčicu.

Bojović je objasnio i da je tog mladog vuka, od pet mjeseci, majka odbacila i da ga je ta volonterka podigla i odgojila. Volonterka sa vukom se, kako je precizirao, juče nalazila u ograđenom dijelu Bebi zoo vrta.

"Prostor je ograđen žicom od posjetilaca, tu se volonterka igrala sa vukom, bacala mu je lopticu i odjednom negdje sa leđa dotrčala je ta djevojčica. Vuk je naravno reagovao, da li zbog loptice ili ne znam čega i uhvatio je za jaknu. Roditelji su reagovali, nastala je dreka....", rekao je Bojović.

Dr Ivan Rakić sa odjeljenja plastične hirurgije Dječje klinike u Tiršovoj je za za RTS rekao da je djevojčica zadobila povredu "nagnječenja sa ogrebotinom". Mada, kako se navodi, dr Nada Macura iz Hitne pomoći, pretpostavlja da je riječ o ogrebotini od životinjeske kandže, Dr Rakić nije mogao to da potvrdi.

Djevojčica će u Tiršovoj biti zadržana na posmatranju još dan, dva, s obzirom na to da je povreda nastala u neobičnim okolnostima, dodao je Rakić.

Djevojčica stara nepune dvije godine povrijeđena je juče u Beogradskom zoološkom vrtu kada ju je napao vuk.

Ekipi Hitne pomoći je objašnjeno da je do povreda došlo kada je na djevojčicu nasrnuo vuk kojeg je jedan od volontera u Zoološkom vrtu šetao na povocu.

Bonus video: