uvredljiva stranica

Na Facebooku objavljeno stotine golišavih fotki djevojčica iz regiona

Administrator ove grupe najavljuje stotine novih fotografija u narednim danima, koje već posjeduje na svom računaru
75 pregleda 35 komentar(a)
drolje, Foto: Screenshot
drolje, Foto: Screenshot
Ažurirano: 20.04.2014. 15:11h

Uvredljiva i pedofilska Facebook gupa "Najveće drolje osnovnih i srednjih škola“ prikupila je skoro 40 hiljada korisnika, i to za nešto više od 48 sati.

Administratori ove grupe objavljuju eksplicitne fotografije i imena i prezimena maloljetnih djevojčica iz zemalja regiona - uglavnom BiH, Srbije i Hrvatske. Ovo nije prvi put da se osnivaju takve grupe, nakon čega ih adminstratori društvene mreže gase, ali se one ponovo pojavljuju, jer očigledno imaju veliki broj fanova, piše novinska agencija Patria.

Riječ je o fotografijama na kojima se djevojčice, uglavnom dobrovoljno slikaju gole, oskudno odjevene i u eksplicitnim pozama. Ali, sudeći prema komentarima koje postavljaju, administratori ih dobijaju ili od njihovih prijatelja ili najčešće sakupljaju sa Facebook profila tih djevojčica.

Ali, uprkos šokantnim fotografijama još nema reakcije vlasti ili nevladinih organizacija koje se bave zaštitom djece.

Administrator ove grupe najavljuje stotine novih fotografija u narednim danima, koje već posjeduje na svom računaru, a koje su mu, navodno, korisnici grupe slali iz svih gradova sa prostora bivše Jugoslavije.

Preporučujemo za Vas