Avion Er Srbije nosiće ime Vlada Divca

Divac je rekao da je počastvovan izborom Er Srbije i da se nada da će to priznanje privući još veću pažnju javnosti na potrebe djece u Srbiji
3 komentar(a)
Vlade Divac, Foto: BETAPHOTO
Vlade Divac, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 11.04.2014. 08:57h

Aviokompanija Er Srbija objavila je danas da će jedan od aviona iz flote te kompanije ponijeti ime bivšeg košarkaškog reprezentativca Vlada Divca.

Vlade Divac je izabran zbog svog svjetskog uspjeha u sportu i velikog humanitarnog rada, navodi se u saopštenju. Impresivna lista svijetlih momenata u njegovoj karijeri uključuje imenovanje za jednog od 50 najzaslužnijih ljudi za razvoj košarke u Evropi, kao i činjenicu da je bio prvi evropski košarkaški as koji je prešao u NBA ligu, gdje je igrao sa velikim uspjehom.

Divac je rekao da je počastvovan izborom Er Srbije i da se nada da će to priznanje privući još veću pažnju javnosti na potrebe djece u Srbiji.

Od 2009. godine, Divac je predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije, a bavi se i humanitarnim radom. Odluka je dio Er Srbijinog programa "Žive legende" kojim se odaje priznanje proslavljenim Srbima čija dostignuća mogu da služe kao inspiracija, a prvi avion je nazvan po teniseru Novaku Đokoviću.

Bonus video: