Nova velika zaplijena u Albaniji: Oduzeto dvije tone kanabisa

Droga je bila u plastičnim kesama i sakrivena u namještaju s duplim dnom u kamionu s makedonskim registarskim tablicama
3 komentar(a)
Albanija droga, Foto: Reuters
Albanija droga, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.04.2014. 11:20h

Albanska policija je protekle noći kod luke Drač, sjeverozapadno od Tirane, zapljenila više od dvije tona kanabisa namijenjenog za evropsko crno tržište, saopšteno je danas u Tirani.

Droga je bila u plastičnim kesama i sakrivena u namještaju s duplim dnom u kamionu s makedonskim registarskim tablicama. Kamion je išao u Italiju.

Policija je privela makedonskog vozača kamiona i otvorila je istragu šverca droge između Albanije i Makedonije. Albanska policija saopštila je juče da je zaplijenila 1,6 tona kanabisa za koji se vjeruje da je trebalo da bude poslat u Italiju.

Droga je nađena u nedelju, skrivena u kombiju u šumi kod grada Valone, 140 kilometara jugozapadno od Tirane, a od kojeg je, morem, najkraći put od Albanije ka Italiji. Policija je zaplijenila i traktor s cistjernom goriva - za koji se vjeruje da je trebalo da snabdje gliser kojim bi kanabis bio prevezen u Italiju.

Albansko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je od početka godine zaplijenjeno više od 15 tona kanabisa. Albanija, jedna od najsiromašnijih evropskih zemalja, proizvodi velike količine marihuane i predstavlja tranzitnu tačku za azijski heroin, što borbu protiv proizvodnje i prometa droga čini glavnim prioritetom za tu zemlju koja teži priključenju Evropskoj uniji.

Bonus video: