Šaranović stoji iza ubistva Rada Rakonjca?

U tom smjeru, u ovom trenutku, koncentrisana je glavna policijska istraga rasvjetljavanja posljednje likvidacije u Beogradu
178 pregleda 17 komentar(a)
ubistvo rada rakonjca, Foto: Screenshot (YouTube)
ubistvo rada rakonjca, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 04.04.2014. 07:20h

Ubijeni Rade Rakonjac (53), desna ruka Luke Bojovića, posljednja je žrtva u ratu dva kriminalna klana - Bojovićevog i crnogorske ekipe, iza koje, pored ostalih, stoji najverovatnije Slobodan Šaranović, pišu Večernje novosti.

U tom smjeru, u ovom trenutku, koncentrisana je glavna policijska istraga rasvjetljavanja posljednje likvidacije u Beogradu, ali se, kako tvrde Novosti, ne isključuje ni mogućnost da je taj rat iskoristio neko treći.

Šaranović je krajem februara pušten iz ekstradicionog pritvora u Spužu, nakon što je Apelacioni sud potvrdio rješenje Višeg suda u Podgorici kojim je odbijen zahtjev za njegovo izručenje Srbiji, koje tamošnji pravosudni organi sumnjiče da su organizovali ubistvo brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića.

U sukobu Bojovića sa Šaranovićem do sada je bilo najmanje desetak žrtava a mnogi upozoravaju da vrlo brzo može da se očekuje nastavak obračuna.

U ovom trenutku, policija pokušava da identifikuje ubicu i njegovog saučesnika. Ono što je posebno interesantno jeste činjenica da ni jedan od njih nije bio maskiran. Nosili su pancire, ubica je imao maskirne šarene pantalone, dok je saučesnik crnokos, visok oko 190 santimetara, bio obučen u crno odijelo i sa bijelim hirurškim rukavicama na rukama. Očevici su ga detaljno opisali.

"Uzeti su snimci sa sedam okolnih kamera ali pucač nije snimljen - navodi izvor Novosti blizak istrazi. - Rakonjac je živio u istoj zgradi u kojoj je i kafić Mariki, u Zvečanskoj 56, gdje su ga i likvidirali.

I on je u stanu imao video-nadzor, koji je pokrivao taj dio ulice. Ubica je pucao iz „heklera“ i sa pet metaka pogodio Rakonjca u vrat i grudi. Preminuo je na putu do Vojnomedicinske akademije.

Bonus video: