Beograd: Uhapšena bivša ministarka

Uhapšena Jasna Matić je, osim što je bila ministarka za telekomunkacije, nekada bila i na čelu Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA)
137 pregleda 12 komentar(a)
Jasna Matić, bivša ministarka telekomunikacija u Vladi Srbije, Foto: Screenshot (YouTube)
Jasna Matić, bivša ministarka telekomunikacija u Vladi Srbije, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 26.03.2014. 10:19h

Jutros je uhapšena Jasna Matić, bivša ministarka za telekomunkacije u Vladi Mirka Cvetkovića, nezvanično je potvrđeno za B92.

Uhapšena Jasna Matić je, osim što je bila ministarka za telekomunkacije, nekada bila i na čelu Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA).

Kako javlja Tanjug, pored Matićeve, privedeni su i Božidar Laganin, Vesna Perić i Bojan Janković, koji su u periodu od 2006. do 2013. godine bili na čelu Agencije za strana ulaganja, a njima se na teret stavlja zloupotreba službenog položaja u SIEPA.

Oni se sumnjiče da su zaključivanjem većeg broja fiktivnih ugovora o autorskim djelima oštetili budžet Srbije za više od milion eura i ostvarili imovinsku korist nešto manje od milion eura.

Jasna Matić je za ministra za telekomunikacije u vladi Mirka Cvetkovića izabrana 7. jula 2008. godine a isti sektor je, u svojstvu državnog sekretra za digitalnu agendu, pri ministarstvu kulture vodila i u rekonstruisanoj vladi, obrazovanoj marta 2011.

Prethodno je bila državni sekretar za ekonomske odnose sa inostranstvom u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, kao kadar G17 plus.

Bonus video: