Pripadnik SIPA ubio djevojku i ranio njenog brata, pa izvršio samoubistvo

Pljevljak je sinoć u centru Sarajeva pucao iz automobila u 18.55 u ulici Patriotske lige
180 pregleda 0 komentar(a)
Sadeta Alomerović, Foto: Facebook
Sadeta Alomerović, Foto: Facebook
Ažurirano: 23.03.2014. 16:38h

Rasim Pljevljak (42) iz Sarajeva, sinoć je u centru ovog grada ubio Sadetu Alomerović (34), a njenog brata Sameda (32) ranio, i potom izvršio samoubistvo dok je policija pokušavala da ga uhapsi.

Pripadnici MUP-a KS na području Stojčevca u opštini Ilidža sproveli su akciju hapšenja Rasima Pljevljaka, koja je rezultirala njegovim samoubistvom.

Kako prenosi "Dnevni avaz", Pljevljak je bio pripadnik bio pripadnik Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Kako je javio reporter portala Klix.ba sa lica mjesta, šire područje Stojčevca, uključujući i Vrelo Bosne i deo Hrasnice, u potpunosti je bilo blokirano. Prilaz mjestu nije dozvoljen ni mještanima.

Sarajevo: Žena ubijena u centru Sarajeva, muškarac teško ranjen >>>

Snažne policijske snage, uključujući i specijalne jedinice MUP-a KS patrolirale su područjem, piše portal Klix.ba.

Pljevljak je sinoć u centru Sarajeva pucao iz automobila u 18.55 u ulici Patriotske lige. U pucnjavi je ubijena Sadeta Alomerović, za koju se vjeruje da je sa ubicom bila u ljubavnoj vezi, a ranjen je njen brat koji je prebačen u Klinički centar.

Portparolka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Biljana Jandrić je rekla da je nesrećna žena dovezena mrtva, a da muškarac ima prostrijelu ranu u "području baze grudnog koša sa frakturom 12. torokalnog i prvog slabinskog pršljena i kontuziju pluća".

Kako "Dnevni avaz" saznaje na mjestu krvavog obračuna, osumnjičeni je došao ispred zgrade u kojoj žive Alomerovići, a navodno je sa ubijenom bio u ljubavnoj vezi.

Ona je izašla napolje i, prema rečima očevidaca, rekla da neće da nastavi vezu s njim. Potom je za njom izašao brat Samed kako bi vidio šta se dešava. U tom momentu napadač je pucao, a nakon toga pobjegao automobilom u nepoznatom pravcu.

Bonus video: