Okončana talačka kriza u Hrvatskoj

Hrvatski mediji pišu da je naoružani muškarac Zdravko Kenđelić, a da je pljačkao sapun u "Lidlu"
100 pregleda 5 komentar(a)
policija, STOP policija, Foto: Savo Prelević
policija, STOP policija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.03.2014. 08:44h

Okončana je višesatna talačka kriza u Hrvatskoj. Naoružani muškarac, koji je oteo jednu ženu u Đurđevcu, uhapšen je jutros u okolini Zagreba, prenose hrvatski portali.

Mediji navode i da oteta žena nije povrijeđena.

Kako javlja Jutarnji list, cijeli Đurđevac ali i prilazi gradu bili su blokirani policijskim vozilima i činilo se da je drama okončana rano jutros oko dva sata, ali je ta informacija iz policije demantovana. Policija je rekla da se i dalje traga za naoružanim muškarcem i ženom, koju je oteo. Za sada se ne zna gdje su oni.

Hrvatski mediji pišu da je naoružani muškarac Zdravko Kenđelić, a da je pljačkao sapun u "Lidlu".

Pljačka se dogodila oko 18.45 juče popodne od kada i počinje talačka drama.

Naoružani muškarac, za koga se sada pretpostavlja da je Kenđelić, je u "Lidlu", tokom pljačke pucao na obezbjeđenje koje je stiglo i počeo da bježi, ušavši potom u automobil u kom je bila žena. Odatle se, zajedno sa njom, odvezao u nepoznatom pravcu.

Jutarnji list piše da se o osumnjičenom piše da je u Njemačkoj proveo 14 godina u zatvoru zbog dvostrukog ubistva. Prvo je navodno dobio šest godina zbog ubistva jedne osobe, a na dodatnih osam godina robije navodno je osuđen zbog ubistva cimera u zatvorskoj ćeliji. Smetalo mu je, navodno, njegovo hrkanje. Te informacije, međutim, nijesu potvrđene.

Bonus video: