Gari Kasparov dobio hrvatsko državljanstvo

Kasparov, žestoki kritičar režima ruskog predsjednika Vladimira Putina, planira da se povuče i nađe svoj mir u raskošnoj vili u Makarskoj
65 pregleda 10 komentar(a)
Gari Kasparov, Foto: Screenshot (YouTube)
Gari Kasparov, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 27.02.2014. 21:44h

Šahovski velemajstor Gari Kasparov dobio je hrvatsko državljanstvo zbog svog lobiranja za Hrvatsku i Vukovar 1991. godine, javlja Dnevnik.hr.

Kasparov, žestoki kritičar režima ruskog predsjednika Vladimira Putina, planira da se povuče i nađe svoj mir u raskošnoj vili u Makarskoj.

"Želim jednog dana, kada odem u penziju, ostatak života provesti u Hrvatskoj, u predivnoj Makarskoj. Svakako ću prije toga predati zahtjev za hrvatsko državljanstvo", rekao je Kasparov još 2011. godine u intervjuu koji je dao "Večernjem listu".

Šahovski velemajstor i bivši svjetski prvak često boravi u Hrvatskoj, prenosi Večernji i dodaje da svake godine puna tri mjeseca odmora provede u Makarskoj, a dok je bio igrački aktivan, dolazio je redovno na pripreme i dobro razumije hrvatski jezik.

Iako je krajem oktobra zatražio i letonsko državljanstvo ne bi li, kako je objasnio, lakše nastavio s političkim aktivnostima u Rusiji, izgleda da ipak polako odustaje od političke borbe protiv Vladimira Putina.

Bonus video: