Univerzalna logika

Kumanovo: Direktor Vodovoda pojeo i popio 100.000 eura

Krivičnu prijavu podnela je grupa zaposlenih u JP Vodovod u Kumanovu tereteći bivšeg direktora za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja
78 pregleda 0 komentar(a)
novac, euro, kredit, Foto: Shutterstock
novac, euro, kredit, Foto: Shutterstock
19.02.2019. 10:16h

Protiv bivšeg direktora Javnog preduzeća Vodovod u Kumanovu V.B.(38) podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u tom gradu krivična prijava nakon otkrića da je za tri godine kao direktor na račun tog preduzeća pojeo i popio oko 100.000 eura, objavili su danas makedonski mediji.

Krivičnu prijavu podnela je grupa zaposlenih u JP Vodovod u Kumanovu tereteći bivšeg direktora za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja u periodu od 2010. do 2012.

Iz makedonskog MUP-a je saopšteno da je uvidom u knjigovodstvenu evidenciju JP Vodovod konstatovano da V.B u svojstvu direktora tog javnog preduzeća od pet ugostiteljskih objekata u Kumanovu nije naplaćivao fakturisana potraživanja za geodetske i projektantske usluge, kao i potrošenu vodu, već ih je kompenzovao ručkovima i sjedjeljkama sa svojim prijateljima.

Utvrđeno je i da je osumnjičeni u jednom ugostiteljskom objektu koji nije korisnik gradske vodovodne mreže i nije registrovan u JP Vodovod u Kumanovu kao potrošac vode, koristio ugostiteljske usluge na ime JP Vodovod.

Prema predračunima policije bivši direktor je na takav način zadužio ustanovu na čijem je bio čelu za više od šest miliona denara, odnosno oko 100.000 eura.