Srbija: Evakuisani svi putnici, pojedini putevi neprohodni

Međunarodni voz koji je bio zavejan kod Vrbasa uklonjen je oko jedan sat poslije ponoći i sada između Novog Sada i Subotice nema zavejanih vozova na otvorenoj pruzi
1 komentar(a)
Nevrijeme Srbija, Foto: Beta/AP
Nevrijeme Srbija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.02.2014. 12:40h

Svi putnici blokirani u snježnim nanosima na autoputu kod Feketića evakuisani su, ta dionica autoputa ponovo je prohodna, dok su pojedini putni pravci u Srbiji i dalje neprohodni.

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Goran Nikolić rekao je da je i poslednje vozilo, koje je noćas bilo zavijano, izvučeno iz snijega.

Nikolić je rekao da je situacija bolja nego što je bila u prethodna dva dana i da su sada na potezu putari da očiste putne pravce koji su bili zavijani.

On je naveo da je nešto manje od dvije hiljade ljudi, koji su bili u problemu na putevima prema Zrenjaninu i Subotici, zbrinuti i evakuisani.

Uklonjen posljednji zavijani voz

Posljednji voz koji je bio zavijan između Novog Sada i Subotice uklonjen je tokom noći sa pruge, saopšteno je iz Željeznica Srbije.

Međunarodni voz koji je bio zavejan kod Vrbasa uklonjen je oko jedan sat poslije ponoći i sada između Novog Sada i Subotice nema zavejanih vozova na otvorenoj pruzi.

Željezničari u Vojvodini od jutros čiste smetove na toj pruzi.

Na pruzi Beograd - Novi Sad - Subotica u petak su zbog velikih sniježnih nanosa i udara vjetra ostala zavejana dva međunarodna putnička i dva teretna voza.

Željeznički saobraćaj na relaciji Beograd - Novi Sad - Vrbas uspostavljen je u nedjelju, 2. februara, i sada redovno funkcioniše, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: