Srbija: Evakuisani putnici iz dva voza, Vučić stigao u pomoć

Željeznički saobraćaj na magistrali Beograd - Novi Sad - Subotica, između Zmajeva i Vrbasa trenuno je u prekidu
40 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2014. 14:05h

Više od hiljadu ljudi zavijano je već 15 sati na autoputu ka Subotici kod Feketića, a na to mjesto je stigao i prvi potpredsjednik vlade Srbije Aleksandar Vučić sa ministrima odbrane i saobraćaja.

"Apelujem na građane da ne kreću na put bez prijeke potrebe, kako bi izbjegli nevolje, ali i pomogli nadležnim državnim organima da zbrinu sve one koji su već ugroženi nevremenom i jakim vjetrom koji nanosi smetove. Na putevima na sjeveru zemlje trenutno ima osam velikih i četiri manje kolone u zastoju", rekao je Vučić novinarima.

Zbog snažnog vjetra i sniježnih nanosa koji dostižu visinu i do tri ipo metra za saobraćaj je zatvoren granični prelaz Horgoš, na dionici Subotica-Novi Sad u oba smjera, saopšitli su iz Puteva Srbije.

Iz tog preduzeća navedeno je i da se zbog vanredne situacije na području Vojvodine prouzrokovane nevremenom, koje je izazvale zastoj u saobraćaju formirajući kolone vozila, neće naplaćivati putarina iz pravca Subotice ka Novom Sadu da bi se ubrzao protok vozila.

Zbog vremenskih neprilika vanredno stanje proglašeno u Zrenjaninu i Pančevu.

Granični prelaz Horgoš je zatvoren, dok se ne naplaćuje putarina iz pravca Subotice ka Novom Sadu.

Vučić pomaže u spašavanju (foto: RTS)

Oko 100 putnika iz dva međunarodna voza koji su stajali blizu Vrbasa zbog sniježnih nanosa i snažnog vjetra evakuisani su tokom prijepodnevnih sati i smješteni u prihvatilište u Vrbasu.

Željeznički saobraćaj na magistrali Beograd - Novi Sad - Subotica, između Zmajeva i Vrbasa trenuno je u prekidu, saopšto je jutros Tanjugu direktor Medija centra Željeznica Srbije Nenad Stanisavljević.

"Zbog vremenskih neprilika na pruzi stoje dva međunarodna voza i to od ponoći voz koji je sinoć krenuo iz Beograda za Budimpeštu, a jutros od četiri sata poslije ponoći voz koji iz Budimpešte saobraćaja za Beograd", rekao je Stanisavljević precizirajući da u oba voza ima po pedesetak putnika i svi su dobro.

On je rekao da su stručne službe Željeznice Srbije na terenu, a dovezene su dodatne lokomotive, ali za sada ni po dvije lokomotive nisu uspjele da pokrenu ove međunarodne putničke vozove.

"Trenutno se na terenu traže rješenja kako bi se saobraćaj što prije uspostavio", rekao je Stefanović dodajući da situaciju komplikuju i dvije teretne garniture koje stoje na ovom dijelu pruge i ne mogu da se pokrenu".

Galerija

Bonus video: