Koha prekinula saradnju sa Tačijem: "Da se izvini zbog uvreda"

"Mediji grupe Koha neće objavljivati intervjue, komentare, izjave u drugim medijima i socijalnim mrežama predsjednika ili njegovih predstavnika do trenutka kada on bude povukao riječi koje je javno izrekao i izvini se za optužbe koje je danas iznio"
55 pregleda 3 komentar(a)
Hašim Tači, Foto: Beta/AP
Hašim Tači, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.08.2018. 06:32h

Najveća kosovska medijska grupacija Koha grup danas je odlučila da, posle uvreda koje je na njen račun iznio predsjednik Kosova Hašim Tači, prekine saradnju sa predsjednikom i njegovim kabinetom dok se predsjednik ne izvini zbog iznijetih uvreda. Tači je izjavio da Koha govori u ime predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. "Mediji grupe Koha neće objavljivati intervjue, komentare, izjave u drugim medijima i socijalnim mrežama predsjednika ili njegovih predstavnika do trenutka kada on bude povukao riječi koje je javno izrekao i izvini se za optužbe koje je danas iznio", kaže se u saopštenju Koha grupe.

Mediji Koha grupe su dnevnik Koha ditore, TV KTV, TV Arta i portal Koha.net.

U saopštenju se ističe da će mediji nastaviti da prate agendu predsjednika i predstavnika njegovog kabineta i objavljivati izvještaje sa ovih događaja uvijek kada budu ocijenili da je to u interesu javnosti i istine.

"Mediji Koha grupe nastaviće da vrše istraživanja koje se odnose na rad i djelovanje predsjednika i njegovog kabineta, kako u kontekstu političke krize koja je stvorena povodom dijaloga u Briselu, tako i njegovog djelovanja i djelovanja njegovog kabineta", kaže se u izjavi Koha grupe.

Takođe se ističe da će mediji Koha grupe nastaviti da odlučno insistiraju na rasvjetljavanju "svake tajne, nejasnoće, političke manipulacije, djelovanja ili nedjelovanja od strane predsjednika i njegovog kabineta, kao i svih institucija države i politike, koje imaju značaja za građane Kosova, njihove dobrobiti i Republike Kosovo", kaže se u izjavi i zaključuje da ih napadi i uvrede u tome neće zaustaviti.

Bonus video: