Papa Franjo odlučuje o sudbini Međugorja

Međunarodno povjerenstvo koje radi zatvoreno za javnost od 2010. čine dvadesetak kardinala, biskupa, teologa i drugih stručnjaka koji su detaljno proučili izvještaje iz Međugorja
0 komentar(a)
Međugorje, Foto: Reuters
Međugorje, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.01.2014. 13:05h

Međunarodno vatikansko povjerenstvo koje je istraživalo fenomene navodnog ukazanja Majke Božje u Međugorju u Hercegovini, završilo je svoj rad i predaće svoje nalaze Kongregaciji za vjeronauku, potvrdio je u subotu Vatikan.

Direktor Svete Stolice za odnose sa medijima, Federiko Lombardi, potvrdio je da je međunarodno povjerenstvo u petak održalo svoj posljednji sastanak.

Povjerenstvom, koje je uspostavila Kongregacija za vjeronauku, predsjedava italijanski kardinal Kamilo Ruini. Ono treba da predstavi rezultate istraživanja Kongregaciji za koja će ih analizirati.

Nakon što izvještaj prouči Kongregacija, biće predat papi Franju koji o tome donosi konačnu odluku, ali to može potrajati.

Međunarodno povjerenstvo koje radi zatvoreno za javnost od 2010. čine dvadesetak kardinala, biskupa, teologa i drugih stručnjaka koji su detaljno proučili izvještaje o ukazanjima Djevice Marije u Međugorju koja su započela 1981. kada je o tome izvijestilo šestero djece i produžila su se sve do danas. Ovo marijansko svetište koje je postalo jedno od najpoznatijih u svijetu, privlači do milion hodočasnika svake godine a do sada je Međugorje posjetilo više od 30 miliona hodočasnika.

Za razliku od ukazanja u francuskom gradu Lurdesu i Fatimi u Portugalu, Vatikan nije službeno priznao Gospina ukazanja u Međugorju.

Mostarski biskup Ratko Perić je prošle godine upozorio katolike na opasnost nekritičkog vjerovanja u međugorska ukazanja.

Bonus video: