Đilas ostaje lider Demokratske stranke, složno u borbu za Beograd

Poslije skoro dvanaest sati rada, članovi GO odlučili su da Ðilas ostane predsjednik stranke do završetka lokalnih izbora u Beogradu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2014. 10:00h

Dragan Ðilas ostaje predsjednik Demokratske stranke pošto je njegov izvještaj podržalo 274 članova Glavnog odbora, protiv je bilo 127, deset je bilo uzdržanih, a 15 je bilo nevažećih.

Poslije skoro dvanaest sati rada, članovi GO odlučili su da Ðilas ostane predsjednik stranke do završetka lokalnih izbora u Beogradu.

Ukoliko ti rezultati ne budu zadovoljavajući, sam Ðilas je predložio da se održi vanredna skupština stranke na kojoj će demokrate birati novo rukovodstvo.

To je bio i predlog zamjenika predsjednika Bojana Pajtića koji je predložio da se poslije izbora u Beogradu održi vanredna izborna skupština te stranke.

Mićunović: DS da bude jedinstvena u kampanji za Beograd

Predsjednik Političkog savjeta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović pozvao je sve članove te stranke, a ne samo Glavnog odbora, da jedinstveno učestvuju u kampanji za beogradske izbore i postignu dobar rezultat.

Mićunović je novinarima po završetku skoro 12-časovne sjednice Glavnog odbora rekao da je Demokratska stranka primjer kako se demokratija mora razvijati i da očekuje da čitava stranka, uprkos pritiscima, jedinstveno učestvuje u predstojećoj kampanji za Skupštinu Beograda.

Pajtić: DS pokazala jedinstvo,idemo da pobedimo na izborima

Zamjenik predsjednika Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da je na sjednici Glavnog odbora ta stranka pokazala jedinstvo i da jedinstvena ulazi u kampanju za lokalne izbore u Beogradu sa ciljem da pobijedi.

Većina članova glasala je za Đilasov izvještaj (foto: Tanjug)

Pajtić je nakon završetka maratonske sednice Glavnog odbora rekao da je to jedina stranka koja može na tako otvoren i demokratski način da raspravlja o unutrašnjim stvarima.

"Demokratska stranka ima istorijsku odgovornost da se odupre ovoj autoritarnoj vlasti koja nema nikakve rezultate, a sjednica Glavnog odbora dobar je podsticaj za članstvo da uzme učešća u kampanji za lokalne izbore u Beogradu", rekao je Pajtić.

On je kazao da je kandidat DS-a na prethodnim izborima u Beogradu osvojio 35 odsto glasova i da vjeruje da će Dragan Ðilas taj rezultat u najmanju ruku ponoviti.

Na pitanje da li to znači da je Ðilas zvanično nosilac liste DS-a na izborima u Beogradu, Pajtić je rekao da tu odluku treba da donese Gradski odbor u Beogradu, ali da je njegovo lično mišljenje da će tako biti jer, kako je rekao, Ðilas je najbolji kandidat.

Na novinarsko pitanje da li će biti po završetku beogradskih izbora održana izborna skupština DS-a, Pajtić je kazao da je Glavni odbor danas raspravljao o izvještaju predsjednika stranke i da druga pitanja nijesu bila na dnevnom redu.

"Bilo je nekih predloga da se izborna skupština održi odmah, odnosno da se ne prihvati predsjednikov izvještaj o radu, međutim skupština je prihvatila njegov izvještaj", rekao je Pajtić.

Galerija

Bonus video: