Blic: Mira Marković na vezi s ubicom Ćuruvije

Kurak, koji je nedavno otišao na jednonedeljni safari između Tanzanije i Kenije, tefonom je zvao Filipovića, koji živi u Šangaju, gdje je pobjegao u vrijeme 'Sablje', kaže izvor "Blica"
380 pregleda 5 komentar(a)
Mirjana Marković, Foto: Blic/G.Tomašević
Mirjana Marković, Foto: Blic/G.Tomašević
Ažurirano: 19.01.2014. 08:28h

Udovica Slobodana Miloševića i egzekutor novinara kontaktiraju uz pomoć zajedničkog prijatelja, piše "Blic" na osnovu razgovora sa svojim izvorom.

Dragan Filipović Fića, u vrijeme ubistva vlasnika “Dnevnog telegrafa” zamjenik načelnika Druge uprave za obavještajni rad DB-a i savjetnik šefa tajne službe za specijalne operacije, održava kontakt između Mire Marković i Miroslava Kuraka. Filipović čak i posjećuje šeficu JUL-a u Moskvi.

"Kurak, koji je nedavno otišao na jednonedeljni safari između Tanzanije i Kenije, tefonom je zvao Filipovića, koji živi u Šangaju, gdje je pobjegao u vrijeme 'Sablje'. Filipović se stalno čuje i sa bivšom predsjednicom JUL-a i često je posjećuje u Moskvi", kaže izvor “Blica”.

Tužilaštvo Srbije još prikuplja dokaze o sumnjama da je Ćuruvija 1999. godine ubijen po nalogu Mirjane Marković.

Sagovornik lista naglašava da Filipović, koji je bio i savjetnik Radovana Karadžića, zna šta se dešavalo i šta je radio DB i mogao bi da otkrije i mnoge stvari o ubistvu Ćuruvije, ali i o drugim zločinima.

Filipović, koga kolege u DB-u opisuju kao mnogo više sklonog oružju i borilačkim vještinama nego sofisticiranom obavještajnom radu, okrenuo se spisateljstvu. U svojim knjigama, na primjer u onoj pod naslovom “Anatomija globalističkog smrada”, iznosi podatke o svom poslu u DB-u i ne skriva da je bio praktično savjetnik za likvidacije.

Otkriva i da je u DB-u, u vrijeme NATO bombardovanja, planirano ubistvo Džordža Sorosa u jednom ljetovalištu. Ubica je trebalo da bude izvjesni “Mungos” iz rezervnog sastava JSO. Međutim, kaže Filipović, iako je “Mungos” bio posvećen tom zadatku, od ubistva se odustalo kada je izvedena jedna slična akcija za šta su bili osumnjičeni Srbi, a i bombardovanje je bilo okončano.

Bonus video: