Pokrenuli istrage

Tadić: Kako smo mogli da hapsimo kad nijesmo imali dokaza

Nekadašnji predsjednik Srbije je dodao da Milorad Ulemek Legija nije htio da sarađuje s državom u slučaju Ćuruvije.
143 pregleda 7 komentar(a)
Boris Tadić, Foto: FoNet
Boris Tadić, Foto: FoNet
Ažurirano: 17.01.2014. 19:35h

Vlada Srbije na čijem je čelu bila Demokratska stranka (DS), stvorila je uslove da se uhapse Miroslav Miškovića, i ubice novinara Slavka Ćuruvije, izjavio je večeras bivši predsjednik Srbije i počasni predsjednik DS Boris Tadić.

Tadić je Radio-televiziji Srbije rekao da prethodna Vlada Srbije nije uhapsila ubice novinara Slavka Ćuruvije jer za to tada nije bilo dokaza.

"Nedostajao je ključni svjedok", rekao je Tadić i dodao da su isti ljudi iz Državne bezbjednosti koji su nedavno uhapšeni za ubistvo Ćuruvije, i za vrijeme prethodne vlade bili osumnjičeni u okviru istrage za ovo ubistvo.

Nekadašnji predsjednik Srbije je dodao da Milorad Ulemek Legija nije htio da sarađuje s državom u slučaju Ćuruvije u vrijeme kada je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva Zorana Đinđića, marta 2003. godine.

Tadić je rekao i da je prethodna Vlada Srbije pokrenula i istragu protiv vlasnika kompanije "Delta" Miroslava Miškovića, kome se sudi za utaju poreza i malverzacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća.

"Mi smo pokrenuli i istragu protiv Miškovića, a zašto on nije bio uhapšen? Pa zbog toga što nije bilo dokaza!", istakao je bivši srpski predsjednik.

Tadić je rekao da bi hapšenje bez čvrstih dokaza samo izazvalo kontraefekat i smanjilo povjerenje građana u srpsko pravosuđe.