Sahranjen Milenko Divac, otac Vlada Divca

U ime opštine Prijepolje od Milenka Divca, istaknutog društveno-političkog radnika i privrednika oprostio se predsjednik opštine Emir Hašimbegović.
143 pregleda 1 komentar(a)
Vlade Divac, Foto: Anadolija
Vlade Divac, Foto: Anadolija
Ažurirano: 11.01.2014. 16:12h

U prisustvu velikog broja građana, u Ivanju kod Prijepolja danas je sahranjen Milenko Divac (77), otac proslavljenog srpskog košarkaša Vlada Divca, koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći 7. januara kod Ovčar Banje.

Sahrani oca predsjednika Olimpijskog komiteta Srbije i košarkasske legende Vlada Divca prisustvovao je i premijer Srbije Ivica Dačić.

Prisutni su bili i predstavnici Sportskog društva "Partizan", sportskih asocijacija i klubova kao i poznati sportisti i sportski radnici poput Ljubiše Tumbakovića, Sava Miloševića, Dragan Ćirića, Predraga Daniloviža, Žarka Paspalja, Dejana Tomaševića, Dušana Ivkovića, Velizara Đerića i mnogih drugih.

U ime opštine Prijepolje od Milenka Divca, istaknutog društveno-političkog radnika i privrednika oprostio se predsjednik opštine Emir Hašimbegović.

On je podsjetio, da je Milenko Divac značajan dio radnog angažovanja proveo u političkom životu opštine Prijepolje i tadašnjeg Užičkog regiona.

"Iako je njegov sin Vlade Divac svjetska košarkaška zvijezda, Milenko ničim nije odstupao od svoje skromnosti. Nikad ga nije ponijela Vladova svjetska slava, uvijek je bio spreman da sa svakim porazgovara, da pomogone kad je neko u nevolji, uvijek dobronamjeran i dobrodušan," rekao je Hašimbegović.

Dodao je da je Milenko Divac dugo godina bio sindikalni i komunistički aktivista, sekretar Opštinskog komiteta Saveza komunista i predsjednik Opštinskog sindikalnog vijeća.

Biran je i na mnoge druge odgovorne dužnosti u tadašnjem političkom sistemu opštine, regiona, republike i federacije. Prije penzionisanja bio je i direktor Prijepoljske "Svetlosti".

Milenko Divac preminuo je od posljedica saobraćajne nesreće koja se 7. januara dogodila u Ovčar Banji kada je vozilo "golf 5" zbog magle i vlažnog kolovoza sletjelo sa puta.

Vozilom je upravljala Milenkova supruga Rada koja je povrijeđena i nalazi se na liječenju u čačanskoj bolnici.

Bonus video: