Mira Marković tuži Srbiju

"Advokati Mire Marković prvo će zatražiti reviziju postupka, a imaju pravo i na ustavnu žalbu. Ukoliko to ne prođe, budite sigurni da će članovi porodice Milošević ići do Strazbura"
135 pregleda 15 komentar(a)
Marko Milošević, Mira Marković, Foto: FoNet
Marko Milošević, Mira Marković, Foto: FoNet
Ažurirano: 06.01.2014. 10:58h

Mirjana Marković, udovica Slobodana Miloševića, planira da tuži Srbiju kako bi u porodično vlasništvo vratila vilu u Užičkoj 34, piše Blic.

Prijatelj Mire Marković Dragan Hadži Antić je Blicu kazao i da će Miloševićevi nasljednici prvo pokušati da iscrpe sve pravne mogućnosti u Srbiji, kako bi povratili vilu koju im je država nedavno oduzela, a ako im to ne uspije, kako kaže, žaliće se sudu u Strazburu.

"Advokati Mire Marković prvo će zatražiti reviziju postupka, a imaju pravo i na ustavnu žalbu. Ukoliko to ne prođe, budite sigurni da će članovi porodice Milošević ići do Strazbura. Oduzimanje njihove kuće je klasična odmazda države", smatra Dragan Hadži Antić.

Apelacioni sud u Beogradu je prije nekoliko dana pravosnažnom presudom oduzeo pravo svojine nad kućom u Užičkoj 34 od nasljednika bivšeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića, pošto je utvrđeno da je država Srbija vlasnik te nepokretnosti.

Tom odlukom, koja je donijeta nakon glavne rasprave pred Apelacionim sudom, pravosnažno je okončan sedmogodišnji spor između države Srbije i Miloševićevih nasljednika - sina i ćerke Marka i Marije i udovice Mirjane Marković.

Inače, Hadži Antić je u više navrata, u ime Mirjane Marković, podnosio zahtjev za predsjedničku penziju Slobodana Miloševića.

"Mirjana Marković, kao supruga bivšeg predsjednika Srbije, koji nije osuđen ni pred jednim sudom, ima pravo na to. Možete da je ne volite ali joj to pravo pripada. Posljednji put zahjtev smo podnijeli prije dve godine, ali odgovor nismo dobili", kazao je Dragan hadži Antić.

Bonus video: