Hrvatski premijer čestitao Božić pravoslavnim vjernicima

Hrvatski premijer je čestitku zaključio tradicionalnim pozdravom "Mir Božji, Hristos se rodi!"
6 komentar(a)
Zoran Milanović, Foto: BETAPHOTO
Zoran Milanović, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 04.01.2014. 16:30h

Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović uputio je danas čestitku pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj povodom Božića po julijanskom kalendaru.

Agencije prenose da je Milanović u ime Vlade i lično ime poručio da su "razumijevanje i poštovanje prava drugog i drugačijeg jedini način da budemo ljudi u punom smislu, jednaki u različitosti, u slobodnom, otvorenom i tolerantnom društvu kakvo iskreno želimo i gradimo".

Hrvatski premijer je čestitku zaključio tradicionalnim pozdravom "Mir Božji, Hristos se rodi!".

Pravoslavni Božić u petak su čestitali i predsjednik Hrvatske Ivo Josipović i predsjednik Sabora Josip Leko.

"Neka duhovno nadahnuće božićne poruke, koja simbolizuje svjetlo i nadu, i njeno duboko etičko značenje, podstaknu u svima nama snagu i ustrajnost u zalaganju za uspješno, pravedno i solidarno društvo", poručio je Josipović.

On je poželio da se božićna atmosfera zajedništva, širokogrudosti, tolerancije i razumijevanja iz porodice i vjerskih zajednica prelije u cijelo društvo.

Božić po Julijanskom kalendaru čestitao je i Leko, poželjevši da taj praznik donese obilje mira, zdravlja, radosti i nade za izgradnju zajedničke bolje budućnosti.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Jovanu Pavloviću i patrijarhu Irineju, svještenstvu i vjernicima, prenela je agencija Hina.

Bonus video: