Hrvatska: Uhapšena 22 osumnjičena za trgovinu drogom

Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) predložila je određivanje istražnog pritvora protiv 16 uhapšenih, zbog sumnje da su dio narkolanca
0 komentar(a)
Hrvatska policija, Foto: Avaz
Hrvatska policija, Foto: Avaz
Ažurirano: 19.12.2013. 15:42h

Na području Istarske i Primorsko-goranske županije uhapšene su 22 osobe koje se sumnjiče da su bile dio narkolanca, javili su danas hrvatski mediji.

Osumnjičeni za prodaju heroina i marihuane većinom su iz Rijeke, Pule, Poreča i Zadra.

Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) saopštila je danas da postoji osnovana sumnja da su se osumnjičeni od novembra 2011. do decembra 2013. povezali u zajedničko djelovanje s ciljem nabavke, krijumčarenja, skladištenja i preprodaje većih količina heroina i marihuane na područje Istarske, Primorsko-goranske, Zadarske i Varaždinske županije.

Drogu su nabavljali, plaćali i dopremali na tajne lokacije prvooptuženi i drugooptužena, a zatim su je miješali, mjerili i pakovali u količinama od po 5, 20, 50 i 100 grama.

Potom su drogu prodavali i distribuirali ostalim osumnjičenima radi dalje prodaje.

Pozivajući se na nezvanične informacije, hrvatski mediji javljaju da se kao šefovi zločinačke organizacije spominju 36-godišnji Andrej B. i njegova nevjenčana supruga, 24-godišnja Katarina G, a kao šef drugog kraka narkolanca 43-godišnji Elvis K.

USKOK je predložio određivanje istražnog pritvora protiv 16 uhapšenih.

Bonus video: