Počinje gradnja

Aerodrom u Zagrebu dobija novi terminal

Građevinski radovi počeće nakon zime, odnosno na proljeće iduće godine, kada će biti postavljen i kamen temeljac
1 komentar(a)
Aerodrom u Zagrebu, Foto: Beta/HINA
Aerodrom u Zagrebu, Foto: Beta/HINA
Ažurirano: 18.12.2013. 18:05h

Na aerodromu Zagreb počeli su pripremni radovi za izgradnju novog terminala.

Postavljanjem table, instalacijom gradilišta i dolaskom prve mehanizacije počeli su pripremni građevinski radovi za početak gradnje novog putničkog terminala Međunarodne zračne luke Zagreb.

Kako je rečeno na konferenciji za medije na zagrebačkom aerodromu, građevinski radovi počeće nakon zime, odnosno na proljeće iduće godine, kada će biti postavljen i kamen temeljac.

Novi putnički terminal nalaziće se pored postojećeg terminala, malo iza tzv. vojnog poligona, u dizajn i izgradnju novog terminala biće uloženo 243 miliona eura, dok cjelokupna investicija iznosi 331 milion eura. Ostalih 88 miliona eura odnosi se na održavanje aerodroma za 30 godina izdate koncesije.

S obzirom na zimu neki veći radovi ne mogu ni da počnu prije proljeća, ali će se zato do tada obaviti sve što je potrebno za izgradnju koja bi trebalo da traje 36 mjeseci odnosno do Božića 2016, kada bi novi terminal trebalo da bude otvoren, rekao je direktor za region Južne i Centralne Evrope francuske kompanije članice konzorcijuma za igradnju zagebačkog aerodroma Buik Batimon Internasionel (BBI) Viktor Stefanesku.