Prekida se prevoz Fijata iz Srbije zbog remonta rampi u Crnoj Gori

Iz Željezničke infrastrukture Crne Gore crnogorskim medijima nije saopšteno ništa tim povodom
9 komentar(a)
Fiat 500 l, Foto: Sumadijapress.co.rs
Fiat 500 l, Foto: Sumadijapress.co.rs
Ažurirano: 17.12.2013. 17:20h

Kompanija Željeznice Srbije saopštila je da od večeras vozovima iz Beograda ka Crnoj Gori neće prevoziti automobile iz kragujevačke fabrike Fiat automobili Srbija.

Kako se navodi, prevoza automobila željeznicom između Beograda i Bara neće biti do daljeg na zahtjev preduzeća koje upravlja crnogorskom željeznicom.

Razlog je, kako se navodi, remont rampi za istovar praćenih automobila iz vozova u Baru i Podgorici, koji su crnogorski željezničari započeli, ali se ne precizira do kada će prekid prevoza trajati.

Iz Željezničke infrastrukture Crne Gore, međutim, crnogorskim medijima nije saopšteno ništa tim povodom.

Nedavno su mediji javili da se na pruzi, prilikom prevoza automobila Fiat 500l, dešavaju huliganski napadi na voz, tokom kojih dolazi do oštećenja vozila.

Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da je od 12. avgusta ove godine registrovano pet slučajeva kamenovanja vagona otvorenog tipa – loso kola, na kojima su vozila ove kompanije trasnportovana.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, dva od pet slučajeva kamenovanja navedenih vozila na loso kolima su nastala oštećenja u vidu ulubljenja i ogrebotina na ukupno tri vozila (u jednom slučaju na dva vozila, a u drugom na jednom vozilu), dok u tri slučaja kamenovanjem nije nastalo nijedno oštećenje na vozilima, odnosno lica koja su u ova tri slučaja kamenjem gađala vozila nisu pogodila nijedno vozilo.

Bonus video: