Vlast u Lovćencu ostaje nepromijenjena

Od 1.537 birača koji su iskoristili pravo glasa za kandidate Crnogorske partije je glasalo njih 401 što iznosi 26%
81 pregleda 9 komentar(a)
Lovćenac, Foto: Crnogorska partija
Lovćenac, Foto: Crnogorska partija
Ažurirano: 17.12.2013. 09:23h

Nakon izbora, koji su održani u nedjelju 15.decembra, vlast u Lovćencu ostaje nepromijenjena, saopšteno je iz Crnogorske partije.

"Apsolutnu većinu je osvojila koalicija SPS i SNS podržana od udruženja koje te partije organizuju i finansiraju, Srba iz Bosne kao i nekoliko sa crnogorskim predznakom", navodi se u saopštenju.

Od 1.537 birača koji su iskoristili pravo glasa za kandidate Crnogorske partije je glasalo njih 401 što iznosi 26%, ali zbog lošeg izbornog sistema to nije bilo dovoljno za ulazak u Savjet MZ.

U Lovćencu živi nešto više od 50% Crnogoraca, dok ostalo stanovništvo čine Srbi iz Bosne. Crnogorska partija je samostalno izašla na izbore uz podršku crnogorskih organizacija “Krstaš” i “Princeza Ksenija”.

"Lokalni predstavnici dvije velike partije, SPS i SNS koje čine vlast na državnom nivou, maksimalno su koristili sva, danas uobičajena, sredstva u izbornoj kampanji u Srbiji: različite vidove pritiska, novac, pakete sa socialno ugrožene, obećanja za zapošljenje...", navode u CP, dodajući da su "zadovoljni činjenicom da je, uz vođenje pozitivne kampanje, broj glasača koji su podržali njene kandidate porastao za 31% u odnosu na predhodne izbore".

"Crnogorska partija će ponosno nastaviti svoju časnu i istorijsku misiju političke borbe za prava crnogorske zajednice u Srbiji i očuvanje njenog nacionalnog identiteta".

Za institucije u Crnoj Gori, koje se bave dijasporom, kažu u CP, "bilo bi korisno da analiziraju izbore u Lovćencu, sa posebnim akcentom na ponašanje pojedinih udruženja sa crnogorskim prefiksom".

Bonus video: