Čedomir Jovanović najpopularniji političar na Facebooku u BiH

Među najpopularnijim političkim institucijama i političarima u BiH su NATO, Vladimir Putin i Angela Merkel
141 pregleda 1 komentar(a)
Čedomir Jovanović, Foto: Eizbori.com
Čedomir Jovanović, Foto: Eizbori.com
Ažurirano: 14.12.2013. 11:05h

Prema bazi podataka društvene mreže Facebook, najpopularniji političari i diplomate u Bosni i Hercegovini su predsjednik srbijanske Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović i turski premijer Redžep Taip Erdogan.

Naime, prema podacima Facebooka, koji se prikupljaju na osnovu prisutnosti političara i političkih institucija na internet portalima u Bih, najpopularnija politička ličnost u BiH je Čedomir Jovanović, koji u ovoj zemlji ima 34,987 fanova ili ljubitelja.

Nakon njega na listi Facebooka je turski premijer Erdogan koji u BiH ima 7,772 ljubitelja, dok je na trećem mjestu Vlada Republike Hrvatske koja ima 5,608 fanova na internet portalima, odnosno u tzv. „virtuelnom svijetu“ u BiH.

Takođe, prema istom izvoru, među najpopularnijim političkim institucijama i političarima u BiH su NATO, Vladimir Putin i Angela Merkel.

NATO je među najpopularnijim političkim ustanovama u BiH, gdje ova političko-vojna organizacija ima više od 4,000 fanova, a slijede je predsjednik Rusije Vladimir Putin koji je na šestom mjestu. Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić na 9, premijer Albanije Sali Berisha 13, turski predsjednik Abdullah Gul 14, njemačka kancelarka Angela Merkel 19, i bivši talijanski premijer Silvio Berluskoni na 20. mjestu.

Zanimljivo je da u BiH postoji i značajan broj ljubitelja čelnika opozicije u Grčkoj Alexisa Tsiprasa kao i bivše premijerke Ukrajine Julije Timošenke, koja se trenutno nalazi u pritvoru u toj zemlji.

Merlin najpopularniji muzičar, Džeko sportista

Ako se posmatraju druge oblasti osim politike, najpopularnija ličnost u muzici je Dino Merlin, a u sportu Edin Džeko.

Prema podacima Facebooka, najpopularnija muzička zvijezda u BiH je Dino Merlin koji ima 125,778 fanova, iza kojeg slijede Željko Joksimović, Svetlana Ražnatović Ceca, Jenifer Lopez i Dubioza Kolektiv.

Najpopularniji sportista u BiH, prema podacima ove društvene mreže je Edin Džeko koji ima 177,458 fanova. Slijede ga reprezentacija BiH, Novak Đoković, Vedad Ibišević i Zlatan Ibrahimović.

Bonus video: