Uprava policije: Od avgusta 2012. "fijatova" vozila kamenovana pet puta

"Svih pet slučajeva kamenovanja navedenih vozila registrovano je na području Opštine Podgorica"
110 pregleda 75 komentar(a)
Fiat 500 l, Foto: Sumadijapress.co.rs
Fiat 500 l, Foto: Sumadijapress.co.rs
Ažurirano: 13.12.2013. 16:35h

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore je od 12. avgusta 2012. godine, otkada se kroz Crnu Goru vrši željeznički transport vozila kompanije „Fiat Aumotomobili Srbija“, na pruzi na relaciji Beograd – Bar, na teritoriji Crne Gore registrovala pet slučajeva kamenovanja vagona otvorenog tipa – loso kola, na kojima su vozila ove kompanije trasnportovana.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, dva od pet slučajeva kamenovanja navedenih vozila na loso kolima su nastala oštećenja u vidu ulubljenja i ogrebotina na ukupno tri vozila (u jednom slučaju na dva vozila, a u drugom na jednom vozilu), dok u tri slučaja kamenovanjem nije nastalo nijedno oštećenje na vozilima, odnosno lica koja su u ova tri slučaja kamenjem gađala vozila nisu pogodila nijedno vozilo.

"Policijski službenici su u jednom slučaju identifikovali i procesuirali osumnjičena lica. Naime, službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Podgorica su 11. juna 2013. godine Osnovnom državnom tužiocu za maloljetnike u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv maloljetnih V.L. (15) i B.S. (17) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da su, na štetu firme „Fiat Automobili Srbija“, počinili krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari. Osnovano se sumnja da su V.L. i B.S, 29. maja 2013. godine, oko 14,00 časova, u mjestu Balijače u blizini nadvožnjaka, kamenjem gađali teretni voz, koji je u tom trenutku prolazio kroz navedeno mjesto, saobraćajući na relaciji Kragujevac – Bar, a koji je prevozio putnička vozila „Fiat 500L“ za potrebe navedene firme. Kamenovanjem voza su nastala oštećenja na dva vozila – na jednom vozilu u vidu ulubljenja na vratima a na drugom u vidu ogrebotine na zadnjem braniku. Od osumnjičenih maloljetnika je, u prostorijama CB Podgorica, u prisusutvu njihovih zakonskih zastupnika, uzeta izjava. Krivična prijava protiv ova dva lica procesuirana je u redovnom postupku", piše u saopštenju.

Navodi se i da službenici CB Podgorica preduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju ostalih četiri slučaja kamenovanja vozila navedene firme (jednog u kojem su nastala oštećenja u vidu ulubljenja i ogrebotina na jednom vozilu i tri u kojem nijedno vozilo nije oštećeno), s tim što raspolažu operativnim podacima koji ukazuju na to da su i ovi delikti takođe počinjeni od strane maloljetnih lica.

"Svih pet slučajeva kamenovanja navedenih vozila registrovano je na području Opštine Podgorica"

"Svih pet slučajeva kamenovanja navedenih vozila registrovano je na području Opštine Podgorica, a osim njih nije bilo drugih registrovanih krivičnih djela ili prekršaja počinjenih na štetu kompanije „Fiat Aumotomobili Srbija“ za vrijeme dok se vršio transport vozila ove firme željezničkom prugom u dijelu u kojem ta pruga prolazi kroz Crnu Goru", zaključuje se.

"Blic": Uništeno 120 automobila

Danas je beogradski "Blic" javio da je toku ove godine, na putu od Kragujevca do luke Bar, huligani su oštetili 120 automobila „fijat 500 l“.

"Na željezničku kompoziciju koja prevozi automobile bacano je kamenje, bilo je krađa, a čak je zabilježeno i da su pucali na automobile iz vatrenog oružja.

Većina vandalizama se dešavalo na teritoriji Crne Gore. Radnici koji su zaposleni na transportu vozila su prijavili pucnjavu i pronađena su tanad. Uz to, registrovano je i da su sa jednog automobila skinuta sva četiri točka", piše dnevnik.

U jednoj kompoziciji ima 212 vozila. Njih prate tri policajca do Prijepolja. Poslije toga, kompozicija putuje 20 kilometara bez pratnje, a kada uđe u Crnu Goru, pratnju preuzimaju crnogorski policajci.

Bonus video: