Princ Abu Dabija nakon Podgorice u posjeti Beogradu

Srpski mediji prenose da je princ na beogradski aerodrom sletio oko 13:00 sati a odmah po dolasku susrio se sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem
64 pregleda 10 komentar(a)
princ Abu Dabija Šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan, Foto: B92
princ Abu Dabija Šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan, Foto: B92
Ažurirano: 12.12.2013. 15:04h

Krunisani princ Abu Dabija, šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan koji je sinoć posjetio Podgoricu i susrio se sa najvišim državnim vrhom Crne Gore, otputovao je danas u Beograd.

Srpski mediji prenose da je princ na beogradski aerodrom sletio oko 13:00 sati a odmah po dolasku susrio se sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Sastanku u Predsedništvu Srbije prisustvuju i premijer Ivica Dačić i prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić.

Šeika bin Zajeda na aerodromu Nikola Tesla dočekao je prvi potpredsjednik Vlade, koji je njegovu posjetu juče najavio kao dolazak prijatelja, i precizirao da "stiže sa značajnom finansijskom podrškom koja će biti uložena u pokretanje srpske privrede".

Šeik je sinoć nakon razgovora sa crnogorskim državnim vrhom ocijenio da je Crna Gora sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) da sada ostvarila sadržajne i intezivne državne odnose i da očekuje dalje unapređenja odnosa, ocjenjujući da postoji širok prostor takve saradnje.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, uručio princu Mohamedu Orden Velike Crnogorske zvijezde, “respektijući veliki lični doprinos sadržajnim odnosima Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata”.

Bonus video: