Dačić Eštonovoj pjevao „Oprosti mi, Katrin“

Odmah je shvatila da je pjesma upućena njoj, ali kada su počeli da joj prevode riječi, Eštonova se doslovce oduševila, tvrdi izvor Blica
51 pregleda 19 komentar(a)
Dačić i Ešton, Foto: Blic
Dačić i Ešton, Foto: Blic
Ažurirano: 07.12.2013. 09:04h

Premijer Srbije Ivica Dačič tokom briselskih pregovora posegao je i za mikrofonom kako bi smekšao stav prema Srbiji i njenim zahtjevima oko Kosova.

Kako „Blic“ saznaje, Dačić je zapjevao glavnom posredniku u pregovorima Ketrin Ešton i to popularnu pjesmu Đorđa Balaševića.

"Oprosti mi, Katrin, možda nisam bio fin, mada si mi bila draga, oprosti mi, Katrin, sve je sada samo dim, našoj ljubavi ni traga", pjevao je premijer u vrijeme kada su se lomila koplja da li će Srbi dobiti Zajednicu srpskih opština.

Izvor „Blica“ navodi da je premijer zapjevao baronici Ešton u jednom beogradskom restoranu prilikom njene posljednje posjete Srbiji. Dačić je tim visoke predstavnice za spoljnu politiku EU izveo na večeru. Na večeri je isprva bilo manje-više zvanično, a onda je premijer uzeo stvar u svoje ruke.

"Odmah je shvatila da je pjesma upućena njoj, ali kada su počeli da joj prevode riječi, Eštonova se doslovce oduševila. Potom je i atmosfera na večeri postala potpuno opuštena", kaže sagovornik „Blica“, koji je bio dio tima Srbije.

Poslije godinu dana pregovora, sudeći po komunikaciji na konferencijama za štampu, ali i onoga što nezvanično procuri o događajima iza zatvorenih vrata u Briselu, Dačić i Eštonova izgradili su korektan odnos. Premijer baronicu oslovljava s ledi Ešton.

Bonus video: