Vulin: Naše nebo je slobodno, nećemo nikome plaćati da ga čuva

"Nebo nad Srbijom je slobodno, nakon NATO agresije nikada nismo bili u boljem stanju i naše nebo će čuvati srpska avijacija", rekao je Vulin
58 pregleda 21 komentar(a)
Aleksandar Vulin, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vulin, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 02.08.2018. 14:59h

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je nebo nad Srbijom slobodno i da se za njegovu zaštitu neće tražiti pomoć ni od koga, jer su vazduhoplovstvo i avijacija Vojske Srbije u stanju da ga sami čuvaju.

Vulin je na svečanosti povodom Dana roda avijacije na aerodromu "Batajnica" kazao da će biti nastavljena modernizacija, od nabavke novih Migova preko novih helikoptera, do poboljšavanja materijalnog položaja pripadnika avijacije.

"Mi nećemo kao neke druge zemlje iznajmljivati zaštitu svog neba, nećemo nikome plaćati da čuva naše nebo. Vojska Srbije, naše vazduhoplovstvo i avijacija su u stanju već sada da čuvaju naše nebo i da za to ne tražimo pomoć ni od koga", rekao je Vulin, a prenijelo Ministarstvo odbrane.

On je rekao da će modernizacija biti nastavljena, od nabavke novih Migova preko novih helikoptera, do poboljšavanja materijalnog položaja pripadnika avijacije. "Nebo nad Srbijom je slobodno, nakon NATO agresije nikada nismo bili u boljem stanju i naše nebo će čuvati srpska avijacija", rekao je Vulin.

Ministar Vulin i komandant RV i PVO brigadni general Duško Žarković položili su vijence na spomenik Herojima avijacije na batajničkom aerodromu. Na današnjoj proslavi Dana avijacije dodijeljeni su letački znakovi, nagrade i pohvale, a priređen je i defile jedinica.

Bonus video: