Milica iz Gornjeg Milanovca odgojila 50 djece

"Bilo je godina kad sam osim svoje troje imala i po desetero mališana odjednom. Po čitavoj kući pelene, đačke torbe, knjige i lopte"
60 pregleda 5 komentar(a)
djeca, Foto: Shutterstock
djeca, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.11.2013. 17:48h

Milica Spasojević iz srpskog sela Brđani podigla je troje svoje i 50 napuštene djece. Još dok je bila mlada majka dvije kćerke, Centar za socijalni rad iz Gornjeg Milanovca donio joj je bebu od nekoliko mjeseci, piše b92.

"To je bio Dragan kojeg je kasnije usvojio bračni par iz Novog Sada", prisjeća se Milica Spasojević.

Od 1963. porodica Spasojević udomljavala je i odgajala napuštenu djecu. Milica i njen suprug Filip pružili su više od 50 djece ljubav i dom.

"Bilo je godina kad sam osim svoje troje imala i po desetero mališana odjednom. Po čitavoj kući pelene, đačke torbe, knjige i lopte", priča 74-godišnja Milica.

Najteži trenuci uvijek su bili kad je došlo vrijeme da jedno od djece ode na usvajanje. Iako je znala da će im tamo biti bolje, Milici je svejedno uvijek bilo teško oprostiti se od svojih mališana.

"Svi su me zvali mamom – i dan danas me tako zovu. Ima ih svugdje – od Beograda i Novog Sada do Švedske i Grčke. Danas su to porodični ljudi koji već imaju svoju djecu", kaže Milica Spasojević.

Od države za više od 40 godina svog rada sa djecom nisu navodno dobili ništa osim zahvalnica, ali bez obzira na to su svejedno zadovoljni jer, kako kažu, ništa im ne može zamijeniti ljubav koju im pruža njihova 'vojska djece'.

Bonus video: