Dileri tužili udruženje koje ih je prokazalo: Poremetili im san

"U tužbenim zahtjevima protiv gotovo svakog člana Udruženja navode povredu časti, ugleda, klevetu, lažno optuživanje"
80 pregleda 2 komentar(a)
Diler droge, Foto: Shutterstock
Diler droge, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.11.2013. 19:00h

Dileri droge u srpskom gradu Lazarevcu koji su se našli na spisku Udruženja “Sveti Sava” podnijeli su tužbe protiv članova ove organizacije zbog “povrede časti i narušavanja ugleda”.

U Udruženju kažu da ih to neće pokolebati i da će se sa dilerima na sudu pogledati u oči.

Nakon što su članovi Udruženja “Sveti Sava” oblijepili cio Lazarevac plakatima ko u gradu preprodaje drogu, a zatim i na Fejsbuk stranici objavili kompletne biografije dilera, prijetnje organizatorima ove inicijative ne jenjavaju.

Kada su prije tri dana iz Udruženja najavili da će osim desetorice označenih dilera napraviti još jednu crnu listu sa isto toliko preprodavaca droge, organizatori narko-grupa su priprijetili da će članovima odsjeći jezike i da će im polomiti noge i ruke.

Dileri su sad podnijeli privatne tužbe protiv članova Udruženja zbog klevete.

"U tužbenim zahtjevima protiv gotovo svakog člana Udruženja navode povredu časti, ugleda, klevetu, lažno optuživanje, zbog čega su dileri imali noćne more, zdravstvene probleme, kao i da im je narušeno jedinstvo u porodici. U svakoj prijavi naveli su i nanijet duševni bol.

Mi ćemo poštovati sudske pozive, dolazićemo na ročišta ukoliko bude potrebno i dokazaćemo da nijedna osoba koju smo stavili na spisak nije nevino optužena da diluje drogu. To su sve dileri koji godinama truju djecu", kažu u Udruženju “Sveti Sava”.

Oni ističu da ih ove tužbe i prijetnje neće zaustaviti.

"Drugi spisak je u završnoj fazi i čekamo pogodan trenutak da ga objavimo i da cio grad izlijepimo plakatima. Mi smo uvjereni da radimo ispravno, policija je potvrdila da su svi dileri poznati odranije i znamo da se bavimo časno svojim poslom. Želimo da iskorijenimo drogu sa lazarevačkih ulica i daćemo sve od sebe da u tome uspijemo", odlučni su u Udruženju “Sveti Sava”.

Bonus video: