Novi Sad: Sedmogodišnji dječak preminuo na času fizičkog

Učiteljica je pokušala odmah reanimaciju do dolaska Hitne pomoći, koja je dijete prevezla do Dečje bolnice ali su ljekari mogli samo da konstatuju smrt
103 pregleda 6 komentar(a)
Novi Sad, Foto: Beta
Novi Sad, Foto: Beta
Ažurirano: 15.11.2013. 20:01h

Sedmogodišnji dječak D.B. iz Novog Sada, učenik prvog razreda Osnovne škole "Branko Radičević", jutros je iznenada preminuo na početku drugog časa.

Portal 021 javlja da je dječak preminuo jutros oko 9 časova kada je na času fizičkog vaspitanja iznenada pao na parket.

Kako piše 021, učiteljica je pokušala odmah reanimaciju do dolaska Hitne pomoći, koja je dijete prevezla do Dječje bolnice. Međutim, ljekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Tijelo mališana je odmah prevezeno na obdukciju, nakon čega će se znati tačan uzrok smrti.

Osnovna škola "Branko Radičević" saopštila je da je u toku nastave, na početku drugog časa učeniku D.B. pozlilo i da su prisutne učiteljice pokušale reanimaciju djeteta do dolaska hitne pomoći.

"U međuvremenu su obaviješteni roditelji deteta. Po dolasku hitne pomoći dete je odmah prebačeno u Dječju bolnicu u pratnji direktora i učitelja škole. U Dječjoj bolnici ekipa ljekara je poslije više od sat vremena pokušaja reanimacije konstatovala da je dijete preminulo. Cijeli kolektiv OŠ 'Branko Radičević' je u velikom šoku i žalosti zbog ovog nemilog događaja", navodi se u saopštenju Škole.

U novosadskoj hitnoj pomoći je za B92 rečeno da su poziv primili oko 9 sati zbog povrede glave djeteta i da kada su došli u školu da je dijete bilo bez svjesti. Navode da je dječak odmah reanimiran i u transportu i u bolnici u koju je dovezen bez znakova života.

Bonus video: