Merdare: Zaplijenjene ampule testosterona

Državljanin Srbije pokušao da sa Kosova prokrijumčari 4.500 ampula testosterona, anaboličkih steroida kojim se nadomješćuje koncentarcija muškog hormona testosterona
172 pregleda 5 komentar(a)
testosteron, Foto: Anadolija
testosteron, Foto: Anadolija
Ažurirano: 09.11.2013. 08:06h

Srbijanski carinici su na carinskom punktu Merdare prije dva dana spriječili državljanina Srbije da prokrijumčari 4.500 ampula testosterona sa područja Kosova.

Kako je u petak saopštila Uprava carina Srbije, anabolici su otkriveni detaljnom kontrolom automobila marke „Renault Espace“, koji je dolazio iz pravca Kosova.

"Ukupno 4.500 ampula upakovanih u 900 kutija, pronađeno je u specijalno napravljenom bunkeru koji se nalazio ispod donjeg dijela vozila, u motoru i mjestu predviđenom za rezervni točak i ispod instrument table. Na istom mjestu su otkrivene i 2 kesice u kojima se nalazilo skoro 9 grama marihuane", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da, s obzirom na to da vrijednost otkrivene robe prelazi trećinu vrijednosti prevoznog sredstva, kao i činjenice da je konstruisano u svrhu krijumčarenja, vozilo je kao i roba privremno zadržano.

Testosteron depo je jedan od najčešće korišćenih anaboličkih steroida kojim se nadomešćuje koncentarcija muškog hormona testosterona.

Primijećeno je da ga koristi populacija koja želi da poveća mišićnu masu, međutim upotreba bez ljekarskog nadzora može dovesti do niza neželjenih pojava kao što su povišen krvni pritisak, srčani udar i izliv krvi u mozak.

Bonus video: