Sudar dva tramvaja u Sarajevu, povrijeđeno 40-ak putnika

Oko 40 povrijeđenih putnika, među kojima su i vozačice tramvaja, prevezeno je u dvije sarajevske bolnice
52 pregleda 0 komentar(a)
sudar tramvaja, Foto: Klix.ba
sudar tramvaja, Foto: Klix.ba
Ažurirano: 01.11.2013. 17:39h

U Sarajevu je danas oko 17 sati, kod Tehničke škole, došlo do sudara dva tramvaja u kojem je povrijeđeno oko 40 osoba među kojima su i vozačice tramvaja.

U bolnice je prevezeno 40-ak ljudi, javlja bosanski portal Klix.ba.

Sudar se dogodio na skretnici kod Tehničke škole. Sudarili su se tramvaj broj 3, garažnog broja 213, koji je išao a Baščaršije prema Ilidži i tramvaj broj 6, garažnog broja 228, koji se kretao iz pravca Ilidže. Na mjesto nesreće stiglo je više ekipa hitne pomoći i MUP-a Kantona Sarajevo.

Putnicima je brzo ukazana prva pomoć, a povrijeđeni su u najkraćem mogućem vremenu prevezeni u Opštu bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, kao i u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Prema izjavama svjedoka, tramvaji su bili puni putnika, a sudar je izazvao paniku među građanima.

Portparol MUP-a KS Irfan Nefić potvrdio je da je ukupno 40-ak osoba vozilima hitne pomoći prevezeno u bolnice.

"O uzrocima nesreće još ne možemo govoriti. Nakon izviđaja ćemo imati više informacija. Obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a angažovan je i sudski vještak saobraćajne struke", dodao je Nefić.

Iz Opšte bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" saopšteno je da su primili 12 osoba, među kojima i jedno dijete.

"Svi su lakše povrijeđeni, a jedno dijete je zbog povrede glave prevezeno u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Svi naši ljekari su mobilizovani i pomažu pacijentima", izjavila je za portal Klix.ba Jasna Dučić iz Opšte bolnice.

Nesreća je prouzrokovala blokadu tramvajskog prometa, kao i gužve na ulicama.

Bonus video: