Državnom sekretaru Srbije zabranjen ulaz u Kosovo

Ulazak preko administrativnog prelaza Merdare je navodno zabranjen iz proceduralnhi razloga, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu energetike
91 pregleda 10 komentar(a)
Merdare, Foto: Www.skyscrapercity.com
Merdare, Foto: Www.skyscrapercity.com
Ažurirano: 31.10.2013. 19:08h

Državnom sekretaru ministarstva energetike Dejanu Popoviću i direktoru Rudarskog basena Kolubara Miloradu Grčiću onemogućeno je da uđu u Kosovo.

Ulazak preko administrativnog prelaza Merdare je navodno zabranjen iz proceduralnhi razloga, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu energetike.

I direktor "Kopova Kosovo" Srđa Kovačević, koji je nešto prije njih prešao administrativni prelaz, naknadno je vraćen, kažu u tom ministarstvu, prenosi Tanjug.

Humanitarna pomoć - hrana, ugalj, računari - koja je prilikom posjete srpske delegacije trebalo da bude uručena raznim ustanovama, ipak će stići na predviđene adrese, istakli su u tom ministarstvu.

Ministru Aleksandru Vulinu je bilo zabranjeno da uđe, a uprkos najavama da će mu biti onemogućeno da danas posjeti Kosovo, ministar bez portfelja zadužen za Kosovo bio je u Zvečanu.

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je da Aleksandar Vulin može da dođe na Kosovo kao čovjek mira , ali da će biti uhapšen ukoliko dođe u uniformi rezerviste.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije zatražila da privremene vlasti u Prištini odmah prestanu sa politikom onemogućavanja srpskim zvaničnicima da posjete bivšu srpsku pokrajinu.

Bonus video: