U ODNOSIMA SE OKO MALO ČEGA USAGLAŠAVALI

Vučić: Nadam se da će SAD da poštuje suverenitet i nezavisnost srpskog naroda

"Da jedni druge jednako poštujemo i da Amerika poštuje Srbiju kao što Srbija poštuje Ameriku"
3 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.01.2019. 02:42h

 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nada i da vjeruje da će Amerika poštovati suverenitet, nezavisnost i slobodu srpskog naroda i države, kao što Srbija cijeni slobodu i snagu i nezavisnost SAD.

"Da jedni druge jednako poštujemo i da Amerika poštuje Srbiju kao što Srbija poštuje Ameriku", rekao je Vučić.

On je kazao da je ovo važan dan u istoriji Srbije i da vjeruje da su odnosi Srbije i SAD višeslojni, višeznačni, kao i da Srbija mora da teži što boljim odnosi sa tom velikom, najvećom silom.

Vučić je kazao da je poslednjih 30 godina u odnosima sa SAD bilo teško, da su se Srbija i Amerika oko malo čega oko vitalnih tačaka usaglašavale.

On je naveo da Srbija ne očekuje od SAD nešto više od onoga što ona u skladu sa svojim interesima može da da, ali da Srbija isto tako ne može da pruži više od onoga što su njeni interesi.

"Amerika može da nam pomogne tako što će htjeti da nas čuje kao ravnopravnog sagovornika koja se ne prenemaže i ne moli već argumentovano zastupa svoje interese. Više od toga i nemamo razloga da tražimo", kazao je Vučić.

Kako je istakao, ono što Srbija hoće je prijateljstvo i partnerstvo i da u miru zajedno sa SAD stvara nove (Nikola) Tesle i (Mihajlo) Pupine.