NABILDOVANI ORAO

Cilj mu je što i svim političarima, samo to ne krije: Korupcija mi godi, želim vlast

On je uvijek ozbiljan, ima brkove, a oblači košulju, kravatu i sako sa šorcem i dugim čarapama
28 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2019. 09:31h

Oni ne misle da su Prištini potrebne promjene. Po njima, život u gradu je sasvim normalan. Ne osuđuju korupciju niti nepotizam.

Njihov cilj je da dobiju vlast i da se obogate. Ukoliko korupcijom ne uspiju isprve - tu su i ostali pokušaji. Ipak, obećali su da će donijeti 900 miliona eura investicija u Prištinu, ali i Formulu 1 na Kosovo. Dozvolu za izgradnju izdavaće isključivo onima koji planiraju i ilegalnu nadogradnju.

Radi se o novom političkom subjektu, Partia e Forte, u prevodu, Jaka partija, a ispred koje se Visar Arifaj, kako ga nazivaju, legendarni predsjednik partije, takmiči sa ostalima za gradonačelnika Prištine.

On je uvijek ozbiljan, ima brkove, a oblači košulju, kravatu i sako sa šorcem i dugim čarapama. Simbol njegove partije je dvoglavi orao, ali sa mišićima.

Jaka partija nema nijednog člana, osim legendarnog predsjednika, svi ostali su potpredsjednici. Kosovskom društvu su predstavili jedan novi duh koristeći se političkim rječnikom ispunjenim ironijom i parodijom.

Javnost je najprije bila zbunjena ovom grupom mladih. Najveću konfuziju stvara to što su potpuno ozbiljni, a pritom je svaki njihov govor ispunjen parodijom na račun trenutnog rukovodstva.

Tokom ove predizborne kampanje, postali su pravi hit. Njihove izreke često su citirane na društvenim mrežama, a na Facebook-u imaju preko 37 hiljada pratilaca.

U razgovoru za RSE, Arifaj kaže su mu upravo obećanja tokom kampanje najjače oružje.

“Moje glavno obećanje je da ću uvijek davati obećanja. Što ljepša, što bolja kako bi se građani osjećali lakše pošto ima neko ko razmišlja o rješenjima u ovoj zemlji. To ne znači da ćemo mi ispuniti naša obećanja, ali dovoljno je da zarad njihovog smiraja mi obećavamo, a koliko će se to sve ostvariti, to je sasvim sporedno pitanje”, kaže Arifaj.

Prvi zadatak - izbor automobila

Jaka partija ima dobre odnose sa svim ostalim partijama, i nipošto ih ne smatra rivalima. Kao dokaz toga na račun pokreta Samoopredjeljenje donirali su 10 eura za njihovu kampanju.

U razvojnom planu pod nazivom Lorem Ipsum ne stoji ni snabdijevanje grada vodom, niti visokih zgrada. Tu je međutim autoput unutar grada, pista za Formulu 1, ali i ujedinjenje Prištine sa Kosovo Poljem, zbog mnogih potpredsjednika ove partije koji tamo žive.

Za cijenu tih projekata se ne sjekiraju.

“Najveći projekat je autoput između naselja Dragodan i Sunčanog brijega u Prištini, koji će prolaziti kroz Narodnu biblioteku, gdje će biti jedan fantastičan tunel. Projekat Formule 1 će koštati nešto manje od jedne milijarde, ali, mi se nikada nećemo dvoumiti da potrošimo novac građana”, kazao je Arifaj.

Ukoliko pobijedi na izborima i postane gradonačelnik Prištine, Arifaj kaže da će mu prvi zadatak biti renoviranje kancelarije po njegovom ukusu, i biranje automobila.

“Kao svaki drugi odgovoran predsjednik, moj prvi zadatak će biti renoviranje kancelarije. Počeće se od nule, od stolice, namještaja, vrste kompjutera, transporta… to će biti moja prva aktivnost kao gradonačelnika opštine”, navodi Arifaj.

Mjesto gradonačelnika je međutim samo prvi korak za njega, pošto su ambicije legendarnog predsjednika mjesto premijera, ali i predsjednika države.

Ostaje da se vidi sta će donijeti 3. novembar za ovu partiju, ali jedno je sigurno - ostali kandidati ostaće uskraćeni za popriličan broj glasova.

Galerija