Vanredni izbori u Srbiji u februaru?

Prema informacijama beogradskih "Novosti" scenario spajanja vanrednih republičkih sa iznuđenim izborima u Glavnom gradu, mogao bi da bude potpuno realan već od ponedeljka
1 komentar(a)
Beograd, Foto: Shutterstock
Beograd, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.10.2013. 07:46h

Parlamentarni izbori biće najvjerovatnije održani zajedno sa beogradskim, krajem februara sljedeće godine, saznaju beogradske „Novosti“.

Prema informacijama tog lista, upravo taj scenario, spajanje vanrednih republičkih sa iznuđenim izborima u glavnom gradu, mogao bi da bude potpuno realan već od ponedeljka.

Vrh vladajuće koalicije oličen u Srpskoj naprednoj stranci blizu je odluke da se glasanje u prijestonici iskoristi i za održavanje parlamentarnih izbora.

Navodno, vodeći ljudi vlasti već su otvoreno razgovarali o mogućnosti da se raspišu republički izbori i većina je spremna da apsolutno podrži taj politički potez.

Ukoliko se naprednjaci odluče za istovremene parlamentarne i izbore u Beogradu, oni bi mogli da budu zakazani već za 16. februar.

Jer, to je, prema tempu koji nameće zakonska procedura, posljednji termin da se održi vanredno glasanje u prijestonici ukoliko 25. oktobra budu uvedene privremene mjere u glavnom gradu.

Bonus video: