Pupovac: Poštovati Ustav i zakone Hrvatske

Predsjednk Srpskog nacionalnog savjeta Milorad Pupovac kritikovao je vlast i opoziciju nakon što je u Vukovaru ponovo skinuto četiri od pet ćiriličnih ploča
3 komentar(a)
pupovac, Foto: Index.hr
pupovac, Foto: Index.hr
Ažurirano: 09.10.2013. 13:10h

Predsjednk Srpskog nacionalnog savjeta i saborski poslanik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac kritikovao je vlast i opoziciju nakon što je u Vukovaru ponovo skinuto četiri od pet ćiriličnih ploča sa zgrada lokalne samouprave.

Pupovac je, zajedno sa predsjednikom zajednica vijeća opština Dragom Crnogorcem, pozvao vlast i opoziciju u tom gradu da se uključe u rijesavanje problema u Vukovaru na odgovoran način.

Pupovac je, kako se navodi, poručio da se “ne igraju s vatrom”. “Kada to kažem mislim na to da se Ustav i Zakon o pravima nacionalnih manjina ne stavljaju van snage i ne toleriše bezakonje”, rekao je Pupovac, javila je Hina.

Osvrnuvši se na činjenicu da je jednu od ploča skinuo prIpadnik policije, Pupovac je rekao da nije pravo pitanje kakve će sankcije biti preduzete prema mladom policajcu nego šta je dovelo do toga.

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je ranije da je bio u pravu da će u Vukovaru međunacioanlni odnosi biti pogoršani I da je neophodno obaviti širu raspravu o poštovanju Zakona o pravu nacioalnih manjina. Premijer Zoran Milanović je, medjuitm, tada rekao da rasprava nije potrebna i da je postavljanje ćiriličnih ploča, uprkos incidentima, dokaz da se u Hrvatskoj taj zakon poštuje.

Bonus video: