MUP Srbije potrošio dva miliona eura za organizaciju neodržane Parade

Prema navodima "Blica" izvor iz MUP-a Srbije navodi da je najveći dio ovog novca policija potrošila za nabavku nove opreme
2 komentar(a)
Policija Beograd, Foto: BETAPHOTO
Policija Beograd, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 30.09.2013. 09:21h

MUP Srbije potrošio je dva miliona eura na organizaciju obezbjeđenja ovogodišnje Parade ponosa, koja je na kraju ipak zabranjena, piše Blic.

Prema navodima "Blica" izvor iz MUP-a Srbije navodi da je najveći dio ovog novca policija potrošila za nabavku nove opreme koja još nije stigla u MUP Srbije i koja čak ne bi bila ni korišćena za obezbjeđenje Parade ponosa.

Nisu uspjeli da saznaju o kakvoj je opremi riječ i zašto je sada naručena kada se znalo da neće moći da stigne u vrijeme kada je Prajd trebalo da bude održan.

"Dosta novca potrošeno je i na formiranje novog komandnog centra, pored već postojećih koje MUP ima, iz koga je bilo planirano da se rukovodi organizacijom obezbjeđenja Parade ponosa.

I na kraju, od ukupne sume na policijske dnevnice biće potrošeno oko 400.000 eura. Njime će biti plaćeni kako onih 6.500 koji su vanredno bili angažovani da direktno obezbjeđuju Parade ponosa koji su od petka uveče na ulicama Beograda iako je Parada otkazana, tako i svi drugih koji su učestvovali u logistici čitave policijske operacije ", navodi "Blic" pozivajući se na isti izvor.

Bonus video: