Avion Croatia Airlinesa bez prednjeg točka sletio na ciriški aerodrom

Za sada nije poznat razlog tehničkog problema, a o svemu će se sprovesti detaljna istraga, rekao je Hini portparol kompanije, Davor Janušić
53 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2013. 08:52h

Avion Croatia Airlinesa (CA) na jučerašnjem redovnom letu iz Zagreba u Cirih imao je nezgodu prilikom slijetanja na aerodrom u 20 sati i 20 minuta, ali niko od putnika i članova posade nije povrijeđen, saznaju hrvatski mediji u nacionalnoj aviokompaniji.

Na avionu Dash 8-Q400 (registarskih oznaka 9A-CQC), s polaskom iz Zagreba u 17 sati i 45 minuta, došlo je do tehničkog problema s izvlačenjem prednjeg trapa i letjelica je sletjela bez prednjeg točka. Za sada nije poznat razlog tehničkog problema, a o svemu će se sprovesti detaljna istraga, rekao je Hini portparol CA, Davor Janušić.

On je kazao da je avion ostao u Cirihu, gdje će biti tehnički pregledan.

"Piloti Croatia Airlinesa spremni su i trenirani za ovakve situacije i izvrsno su primijenili tačno propisanu proceduru, što je pridonijelo slijetanju bez posljedica za putnike", ističu u CA. Kažu da je to prvo vanredno slijetanje zrakoplova Croatia Airlinesa u istoriji kompanije, odnosno od uspostave redovnog putničkog saobraćaja 1991. godine.

Avion Dash 8-Q400, kapaciteta 76 sjedala, u flotu Croatia Airlinesa uključen je 2009. godine. Redovno je održavan u tehničkom centru Croatia Airlinesa u Zagrebu i do sada nije imao sličnih tehničkih problema, navodi CA.

Audio snimak koji je danas objavljen na YouTubeu daje uvid u ono šta se događalo uoči i nakon slijetanja aviona Croatie Airlines na aerodrom u Cirihu:

Galerija

Bonus video: