Crnogorska i Vojvođanska partija zajedno na izborima

"Saradnja dvije partije u multikulturalnom i multinacionalnom Vrbasu je dokaz da je ta opština, kao i cijela Vojvodina, zapravo 'mikro EU', gdje se njeguju tradicionalne vrijednosti tolerancije i suživota..."
0 komentar(a)
Vrbas, Foto: Wikipedia
Vrbas, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 19.09.2013. 13:39h

Crnogorska partija i Vojvođanska partija nastupiće zajedno u Srbiji na lokalnim izborima u Vrbasu, 13. oktobra, saopštile su danas te stranke.

Na sastanku u Novom Sadu, predsjednici stranaka Nenad Stevović i Aleksandar Odžić usaglasili su oblik saradnje i dali uputstva svojim opštinskim odborima u Vrbasu da počnu sa prikupljanjem potpisa podrške, navodi se u zajedničkom saopštenju.

"Saradnja dvije partije u multikulturalnom i multinacionalnom Vrbasu je dokaz da je ta opština, kao i cijela Vojvodina, zapravo 'mikro EU', gdje se njeguju tradicionalne vrijednosti tolerancije i suživota i poštuje moto Evropske unije: 'Ujedinjeni u različitosti'", navodi se u saopštenju.

Obje partije su članice Vojvođanske konvencije, asocijacije stranaka i nevladinih organizacija koje se zalažu za široku autonomiju Vojvodine.

Na vlasti u Vrbasu je koalicija Demokratske stranke, Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Liberalno-demokratske partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Bonus video: