NS: Grupa osnovaca prebila nastavnika, vičući da je homoseksualac

Prema riječima nastavnika, dječaci stari između 12 i 15 godina napali su ga uz povike "ti si peder", šutirali ga i udarali
13 komentar(a)
Željeznička stanica u Novom Sadu, Foto: Fotofolio.predragbubalo.com
Željeznička stanica u Novom Sadu, Foto: Fotofolio.predragbubalo.com
Ažurirano: 10.09.2013. 10:25h

Grupa osnovaca napala je novosadskog profesora matematike Ivana Janeša dok je u nedjelju oko 20:20h čekao ženu i dijete u parku pored Željezničke stanice, piše Blic.

Prema riječima ovog nastavnika, dječaci stari između 12 i 15 godina napali su ga uz povike "ti si peder", šutirali ga i udarali sve dok mu nijesu nanijeli teške tjelesne povrede.

Janeš priča da je izašao do obližnje pumpe kako bi naduvao gume na biciklu, a zatim je sjeo na jednu klupu u parku kako bi sačekao da mu se supruga i sin pridruže u vožnji. U jednom trenutku, prišla mu je grupa dječaka i pitala ga koliko je sati. Kada su čuli odgovor, mirno su nastavili još nekoliko koraka, gdje su sačekali da im se pridruži još nekoliko osnovaca, a zatim se vratili do Janeša, prenosi portal 021.

"Najmanji od njih, rekao bih da ide u šesti razred, prišao mi je i pitao me da li znam nekog pedera. Kad sam mu odgovorio odrečno, on je viknuo: 'Ti si peder', a svi dječaci su poletjeli ka meni i počeli da me šutiraju i udaraju", priča ovaj nastavnik.

Prema njegovim riječima, pomislio je da se brani, ali je zaključio da su u pitanju djeca, i pokušao je da pobjegne. Međutim, obijesni maloljetnici su ga srušili sa bicikla i nastavili da ga tuku vičući "Pusti, hoću i ja ga šutnem u glavu".

Koliko dugo je trajao napad, ne može da odredi, ali kada su završili, ostao je da leži sa brojnim kontuzijama i slomljenim nosem.

Portparolka Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin potvrdila je da je Janeš primljen na odjeljenje otorinolaringologije, da su mu povrijede sanirane i da je nakon toga pušten na kućno liječenje.

Janeš navodi da ga je policija iste večeri pozvala na prepoznavanje dvojice momaka, ali su oni, prema njegovim riječima, bili znatno stariji od onih koji su ga napali.

Bonus video: