Hemofarm osnovao sopstveni IT centar STADA: Prilika za IT stručnjake

Centar će zapošljavati 60 stručnjaka iz Hemofarma i u bliskoj budućnosti biće otvoreno još 25 novih radnih mjesta
70 pregleda 0 komentar(a)
Hemofarm, Foto: Coroflot.com
Hemofarm, Foto: Coroflot.com
Ažurirano: 09.09.2013. 13:34h

U kompaniji Hemofarm osnovan je novi IT servisni centar STADA Grupe. Kako se navodi u saopštenju, nova kompanija pod nazivom STADA IT Solutions d.o.o. osnovana je sa ciljem da pruža IT usluge cijeloj STADA Grupi širom svijeta. Centar će zapošljavati 60 stručnjaka iz Hemofarma i u bliskoj budućnosti biće otvoreno još 25 novih radnih mjesta, a Hemofarm je već započeo proces angažovanja ljudi.

Usluge koje će pružati nova kompanija obuhvataće konsalting, razvoj i sveobuhvatnu podršku savremenim informacionim sistemima i novim projektima, koji će se na početku uglavnom odnositi na SAP i Microsoft. U planu je dalje proširivanje portfolija u budućnosti.

Kompanijom STADA IT Solutions d.o.o. rukovodiće Angela Weissenberger, direktorka za Informacione tehnologije u STADA Grupi, odgovorna za IT na nivou cijele Grupe, i Dušan Milutinović, član Odbora direktora Hemofarma zadužen za finansije.

“Ovaj projekat STADA Grupe izražava povjerenje u naše IT kolege iz Srbije sa kojima imamo veoma uspješnu dugoročnu saradnju i pokazuje značajnu ulogu koju Hemofarm ima u Grupi. Osnivanje STADA IT Solutions predstavlja veliko priznanje za IT stručnjake u Srbiji i rešenje za velike uštede uz zadržavanje postojećih i istovremeno otvaranje novih radnih mjesta.

Iskustvo i kompetentnost naših IT kolega iz Hemofarma omogućavaju da STADA IT Solutions postane međunarodni nadležni IT centar za cijelu Grupu, eliminišući potrebu za angažovanjem skupih konsultantskih kompanija za implementaciju i unaprjeđenje SAP i Microsoft projekata” – izjavila je Angela Weissenberger.

Bonus video: