BiH: Ministar u masovnoj tuči u kafiću

Hajdarević je smješten u bolnicu, kazao je da je ministar Helez, član Socijaldemokratske partije BiH, koji je bio u društvu još najmanje pet osoba, prvi nasrnuo na njega.
3 komentar(a)
Masovna tuča, Foto: Shutterstock
Masovna tuča, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.09.2013. 11:48h

U ugostiteljskom objektu “Volan” u Bugojnu došlo je do masovne tuče u kojoj je učestvovao i ministar za boračka pitanja Federacije BiH Zukan Helez.

Kako navodi sarajevski “Dnevni avaz”, u tuči koja se dogodila sinoć, teško je povrijeđen vlasnik lokala Benjamin Hajdarević.

Hajdarević je smješten u bolnicu, a za Avaz je izjavio da je ministar Helez, član Socijaldemokratske partije BiH, koji je bio u društvu još najmanje pet osoba, prvi nasrnuo na njega.

“Sjedjeo sam u kafiću kada su se ispred pojavila dva džipa. Čim su ušli, Helez mi je prišao i udario me prvi šakom u lice. Nakon toga je nastao opšti metež u kojem su me tukli i njegovi prijatelji. Gledao sam samo kako da spasim svoju trogodišnju kćerku, koja mi je sjedjela u krilu”, rekao je Hajdarević.

Hajdarević i Helez su već ranije imali nesuglasice u jednom bugojanskom kafiću koje nikada nisu riješili. I tada je došlo do gurkanja, ali osim psovki, nije bilo većeg incidenta, piše sarajevski list.

Ministar Helez nije odgovarao na telefonske pozive novinara, a policiji je prijavljen incident.

Bonus video: