odstranjivač šminke

BiH: Na tržištu otrovna šminka koja uzrokuje smrt?

Potrošači mogu da utvrde da li se u proizvodu koji imaju u kući nalazi ova bakterija tako što će pogledom utvrditi je li tečnost mutna ili bistra
53 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2013. 19:52h

Nadležni organi BiH će narednih dana kontrolisati da li se na tom tržištu nalazi odstranjivač šminke za oči marke Essence, za koji je utvrđeno da sadrži smrtonosnu bakteriju, i ukoliko ga pronađu, biće povučen iz prodaje.

Informaciju je, navode Moje vijesti, juče potvrdila Lenka Kozić koja je, kao direktor Agencije za nadzor nad tržištem BiH, nadležna za slučaj.

"Zvanično nismo dobili nikakvu informaciju da se ovaj preparat, za koji je utvrđeno da je mikrobiološki neispravan, nalazi na našem tržištu. Obično je praksa bila da se u takvim slučajevima odmah obavijeste zemlje u kojima se prodaju ti proizvodi i mi odmah znamo o čemu se radi", rekla je ona i istakla da će narednih dana provjeriti da li se proizvod prodaje u BiH.

Proizvođač navedenog proizvoda i kozmetičke linije Essence 'Cosnova Gmbh', čije je sjedište u Njemačkoj, obavijestilo je javnost da iz prodaje povlači Essence bezuljni odstranjivač šminke s očiju jer je mikrobiološka analiza pokazala da se u proizvodu nalazi bakterija odstranjivač šminke, koja u slučaju konzumacije uzorkuje infekciju pa čak i smrt, posebno kod osoba slabijeg imuniteta.

Potrošači mogu da utvrde da li se u proizvodu koji imaju u kući nalazi ova bakterija tako što će pogledom utvrditi je li tečnost mutna ili bistra.

Ukoliko je tečnost mutna, prisutnost bakterije je vrlo vjerovatna. Oznaka artikla na koji se odnosi povlačenje je 22299, serija proizvoda je DE.AB.17, a EAN kod: 4250035222991.

Preporučujemo za Vas